Amint azt talán ön is tudja, az év legjobb filmbetétdalának járó díjat Sam Smith nyerte a Spectre (A fantom visszatér) című James Bond-filmhez írt, Writing's on the Wall című számával. A 23 éves, a borítóképen jobb oldalon látható brit énekes a következő köszönőbeszédet találta mondani, amikor megkapta a díjat – és ebből mostanra kész féltékenységi dráma keveredett.

Sam Smith azt mondja ebben a beszédben, hogy olvasott egy cikket, amiben Sir Ian McKellen azt nyilatkozta, hogy nyíltan meleg férfi még sose nyert Oscart. McKellen valószínűleg csak a színészekre gondolt, de Smith is mondja, hogy függetlenül attól, hogy tényleg ő-e az első nyíltan meleg Oscar-nyertes, a LMBT-közösségnek szeretné ajánlani a díját.

A nézők többsége nyilván továbbsiklott efölött a kiszólás felett, de a Jezebel kiszúrta, hogy volt, aki nem. Elsősorban a fenti kép jobb oldalán látható Dustin Lance Black, aki egy korábbi, nyíltan meleg Oscar-nyertes, a Milk című film forgatókönyvéért tüntették ki őt 2008-ban. Talán megbocsátható, hogy erre Sam Smith nem emlékszik, hiszen még csak 15 éves volt akkor, mindenesetre Dustin Lance Black a Twitteren egy üzenettel frissítette fel az emlékezetét.

Az üzenet azt a videót tartalmazza, amikor Dustin Lance Black átvette az Oscarját, micsoda véletlen, ő is a meleg és leszbikus fiataloknak ajánlotta a díját. Érdekesebb viszont az üzenet második mondata: a forgatókönyvíró azt mondja Sam Smithnek, hogy ha nem is emlékszik rá, akkor lécci a vőlegényének se SMS-ezgessen.

Dustin Lance Black vőlegénye Tom Daley műugró, és nem bírjuk ki, hogy ne jegyezzük meg, hogy amíg Black 40 éves és amerikai, addig Daley és Smith is mindketten huszonkevés évesek és britek. Nem csodáljuk, hogy zavarja Black-et, ha ezek ketten csetelgetnek. Mindenesetre Sam Smith aztán bocsánatot kért, amire Black azt válaszolta vissza, hogy gratulál (mármint az Oscarhoz), valamint azt tanácsolta Smithnek, hogy ismerkedjen meg egy kicsit jobban meleg művészek Oscar-díjas alkotásaival.