Jó sokszor előkerült már a Randiblogban az a téma, hogy a nők a rendes és normális pasikra rá se hederítenek, és úgy tűnik, ez a jelenség nem csak itthon frusztrálja az önmagát rendesnek tartó férfiakat, hanem Amerikában is. A Tumblerről terjedt el és a Twitteren lett népszerű az alábbi, női kollégium ajtajára kiragasztott üzenet.

Ezt mondja a „rendes pasi” úgy általában a világnak, de még inkább nyilván azoknak a nőknek, akik visszautasították lovagias közeledését, szerinte azért, mert megriadtak tőle.

Jól van, hölgyeim.

Értem én.

Nem akartok este egy jót beszélgetni. Nem akarjátok, hogy egy úriember az autótokig kísérjen benneteket. Nem akarjátok, hogy egy barátságos srác segítsen vinni a bevásárlószatyrot... vagy kinyissa nektek az ajtót... vagy agyonvágja azokat a férfiakat, akik bántani akarnak benneteket.

Hát jó – akkor féljetek a rendes pasiktól... Úgy látszik, nekünk meg muszáj végignéznünk, hogyan vág át benneteket újra és újra egy-egy rohadék, akiről azt hiszitek, hogy szeretitek.

De azért szeretném, ha tudnátok – nem könnyű, és fáj látni, ahogy elbuktok. Adjatok egy esélyt a rendes pasiknak, hadd segítsünk, hogy kevésbé féljetek a világtól.

Biztosan volt olyan is, aki azért osztotta meg ezt az üzenetet, mert egyet értett vele, de talán nem túl meglepő, hogy sok nő viszont vitába szállt vele. Aki eredetileg posztolta a fotót, az hagyott is egy válaszlevelet az eredeti mellé celluxozva.

Ennek a hosszasabb üzenetnek az a lényege, hogy a nők elsősorban tiszteletet szeretnének, és bár jólesnek nekik a lovagias gesztusok, azt is szeretnék, hogy ne védelmezendő szerencsétlennek gondolják őket  a férfiak attól még, hogy nem akarnak egy vadidegennel az autóig sétálni. Aki rendes pasi, az egyrészt csinál valamit, ha azt látja, hogy egy nőt tényleg bántanak, másrészt barátságos és lovagias, de nem vár el semmit cserébe. Meg persze önmagában bizarr ez a kiragasztós kommunikációs forma, amit ez a rendes pasi választott véleménye közzétételéhez.

De persze attól még, hogy kicsit fura húzás egy ilyen lapon ilyen üzenetet hagyni, azért lehet igaza a szöveg megfogalmazójának. Ön egyet ért? Ha a szavazódoboz nem elég, írhat e-mailt is a Randiblog címére az önmagukat rendes pasinak tartó férfiakról!

Ön szerint igaza van az üzenetet kiragasztó srácnak?