Úgy látjuk, hogy ahogy fejlődik a technika, egyre nehezebb félrelépni. A múltkor azt írtuk meg, hogy aki felmegy a Tinderre, az azonnal lebuktatható, és most a The Local spanyol kiadásában találtunk egy hírt arról, hogy újabb eszköz áll (hamarosan) azok rendelkezésére, akik gyanakodnak, és meg szeretnék tudni az igazságot potenciálisan hűtlen partnerüket: feltalálták az okosmatracot, angol nevén a Smarttresst. Itt van róla egy videó, a matrac készítésének és működésének bemutatása 1 perc körül kezdődik.

Galícia Spanyolország észak-nyugati része, itt működik egy Durmet nevű matracgyártó cég. Ők olvasták a hírekben, hogy állítólag az európai népek közül a spanyolok a leghajlamosabbak a félrelépésre, és erről jutott eszükbe, hogy megcsinálják a megcsalásellenes matracot. A Smarttress ugyanúgy néz ki, mint egy sima matrac, csak van benne egy kis elektronika, amit szeretőfelderítőnek is nevezhetnénk.

A készülék 24 érzékelő segítségével felismeri és rögzíti a matracot érő „gyanús mozgásokat”, illetve árulkodó benyomódásokat, és ami a legdurvább: azonnal küld is róluk egy jelentést a matrac tulajdonosának egy mobilappon keresztül. Szóval amíg ön munkában/üzleti úton/edzésen/haveri összejövetelen van, láthatja, hogy közben mikor, hol, hogyan és hányan fetrengenek otthon az ágyon. Ha a készülék két embert jelez, az felér egy vallomással.

Az az egy baj van az ötlettel, hogy szexelni nem csak az ágyban lehet, szóval az őrülten féltékenyek akkor sem fognak megnyugodni, ha a készülék nem mutat semmit.