Válni lehet békésen is: van, aki kedélyes szelfivel búcsúzik egykori házastársától. Más azonban nem így kezeli a dolgot, és rendez egy válási partit, ahol azt ünnepli, hogy megszabadult volt férjétől/feleségétől. Amihez tortát is lehet csináltatni – néztünk egy pár friss és durva példát az Instagramról, ahol évek óta gyűlnek már az ilyenek. Előre szólunk, ez keményebb lesz, mint gondolná.

A photo posted by **patycakes** (@patycakes) on

A fenti és a következő még a jópofák közé tartozik, itt még legalább nem folyik a vér. Fent a vőlegény szó szerint lerúgta volt menyasszonyát a tortáról, alább viszont fordított a helyzet, a menyasszony mintha egy szakadékba taszítaná le volt férjét. A jegygyűrűvel együtt.

A photo posted by @my_divorce_papers on

Nézzünk egy sokkal durvábbat. Úgy tűnik, ilyen tortát gyakrabban készítenek nők, vagy legalábbis az ilyen tortával ünneplők közül inkább a nők szeretik megosztani a sütemény fotóját az Instagramon. Ami a lényeg: az ilyen témájú képek látványos többségén a nő bánik el valahogy az exével, a fenti posztnyitó fotó kivételnek számít.

Amíg a halál el nem választ. Ezt szokás mondani az esküvői fogadalom részeként, és ez van ráírva az alábbi tortára is.

A probléma megoldva! – kuncog kislányosan a volt feleség az alábbi tortán volt férje hullája felett.

A következő képen még kevesebb a felirat, mindössze annyi áll a torta oldalán, hogy „végre”. Figyelem, az összeállítás legmenőbb vértócsája következik.

A photo posted by Chantel (@munkamoo) on

A következő hölgy egy hatalmas kukába dobta ki exét (vagyis úgy tűnik, exe hulláját), így örvendezik annak, hogy „végre szabad [vagyok]”.

A photo posted by @liis_cakes_shop on

Mellesleg ez a szemétbe kidobás gyakran előjön témaként a válási tortákon, itt van még egy példa, amin a feleség élve vonszolja ki volt férjét a hulladéklerakóba.

Az alábbi tortát egy olyan hölgy készíttette, aki szereti magát Audrey Hepburnként elképzelni, aki egy szuper hollywoodi filmben éppen levágta a volt férje fejét. Az Audrey Hepburnre magunktól nem jöttünk volna rá, de szerepel a hashtagek között. Mindenesetre így egymás után nézve ezeket a képeket elég megdöbbentő, hogy ennyien vannak, akik jobban érzik magukat egy ilyen ünnepségtől.

A photo posted by nadibakes (@nadibakes) on

És végül egy gyakorlatilag 18+-os torta. Lehet, hogy ez a kép csak attól ilyen félelmetes, hogy totál életlen és bemozdult? Lehet, hogy csak mi értelmezzük félre a desszert üzenetét, de ha egy ilyen sütit szolgálnak fel egy válási partin, akkor az nem a volt férj levágott farkának elfogyasztását szimbolizálja? Tényleg tudni akarjuk ezekre a kérdésekre a választ?

És tíz fotó után még egy bónusz: ez ugyan nem torta, de egy nő elégette a menyasszonyi ruháját válása alkalmából. Ha már egyszer rábukkantunk, ne maradjon ki ez se ebből a szuper összeállításból.