Tegnap járta körbe a világot - a CNN tudósítása nyomán - annak a pakisztáni anyának a híre, aki ágyhoz kötözte és felgyújtotta a saját lányát, mert a lány engedély nélkül férjhez ment a szerelméhez. A 18 éves lány megbüntetésében a lány testvére is segédkezett, ő továbbra is szabadlábon van valahol, míg az anyát, Parveen Bibet elfogta a rendőrség. Mára fotók is érkeztek a történethez, és további részleteket olvashat alább.

Lahor egy Magyarországnál több lakosú város Pakisztánban. Itt élt a 18 éves Zeenat Rafique szüleivel és a testvérével. A lány azzal vívta ki a család haragját, hogy beleszeretett egy volt iskolatársába, Hassan Khanba, aki most 19 éves és autószerelő. A pár még a suliban jött össze. és öt évnyi szerelem után 2016. május 29-én összeházasodtak egy polgári szertartáson, majd össze is költöztek, tisztes távolban a menyasszony szüleitől.

Pár nap elteltével megjelent azonban Zeenat Rafique nagybátyja, megnyugtatni az ifjú feleséget, hogy nem lesz semmi baj, nyugodtan menjen haza a szüleihez. Ezt nyilatkozta a férj, Hassan Khan:

Csak azért engedtem el a szüleihez, mert az apai nagybátyja garantálta, hogy biztonságban lesz.

Ehhez képest a lány ahogy hazaért, édesanyja és testvére lefogták, fojtogatták, ágyhoz kötözték, majd végül lelocsolták benzinnel és felgyújtották. Zeenat Rafique belehalt égési sérüléseibe.

Nehéz felfogni, hogy valaki hogyan művelhet ilyet a saját gyerekével, ám a képösszeállítás fotóin az is látható, hogy a letartóztatásban lévő Parveet Bib a megbánás semmilyen jelét nem mutatja. A szakértők szerint a törzsi szokás alapján a lány a házassággal szégyent hozott a családra, így az anya joggal volt dühös és vett elégtételt a gyerekén.

Sajnos távolról sem egyedi eset ez Pakisztánban, az ország emberi jogi bizottsága szerint a tavalyi évben 1100 nőt öltek meg saját családtagjai hasonló esetekben.