Nem csak a valós életben, hanem a filmszakmában is sokakat foglalkoztat a fiatalabb férfi-idősebb nő közti szerelmi és szexuális kapcsolat. Ez a felállás már nem egy produkcióban felbukkant, sőt, központi téma is lett. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amiket érdemes megnéznie, ha hasonló cipőben jár, vagy csak egyszerűen érdekli a téma. 

Amerikai pite

Finch (Eddie Kaye Thomas) és Stifler mamája (Jennifer Coolidge) rövid, de annál tartalmasabb románcának bemutatása hűen tükrözi, hogyan állnak az amerikai rendezők a fiatal férfi-idősebb nő felálláshoz. Az 1999-es Amerikai pitében az egész szituáció komikus, komolytalannak és nevetségesnek tálalják a kamasz srácok vágyálmát, hogy egy érett nővel veszítsék el a szüzességüket.

Anyádat is

Tenoch, egy gazdag család sarja (Diego Luna), és Julio (Gael García Bernal), egy szegény anya fia az egyetem előtti utolsó nyarukat töltik, és ahogyan az lenni szokott, mérhetetlen mennyiségű szexuális kalandot remélnek. Elindulnak a tengerpartra, miközben hozzájuk csapódik Tenoch egy távoli rokona, a férjezett Luisa. Őszinte érzelmek ebben a 2001-es mexikói filmben sem tűnnek fel, csak szexuális beavatás jut a két srácnak.

Baseball bikák

Az 1988-ban bemutatott produkcióban Annie (Susan Sarandon) sajátos módon támogatja a helyi baseball-csapatba tartozó fiúkat: minden évben kiválaszt magának egy fiatal tehetséget, hogy beavassa a sportág és a szex rejtelmeibe. Így kerül a képbe Crash (Kevin Costner), a veterán, és Ebby (Tim Robbins), az újonc, akik közül a szépasszonynak választania kell. Maga a szerelmi szál nem túl izgalmas, már az elején tudni lehet, hogy bár a nő a fiatal, de ostoba srácot választja, a szíve az idősebb, intelligensebb férfi után fog dobogni.

A felolvasó

A második világháború után játszódó, a filmvásznon 2009-ben debütáló történetben Michael (David Kross/Ralph Fiennes) a nála kétszer idősebb Hanna (Kate Winslet) titkos szeretője lesz. A serdülő fiú rájön, hogy a nő szereti, ha felolvasnak neki szex előtt, úgyhogy a petting náluk az Odüsszeia és a Huckleberry Finn, miközben egyre jobban működik köztük a kémia.

Felcsípve

A 2013-as francia vígjáték végre nem csak azt mutatja be, hogy mennyire menő dolog, ha valaki MILF-et dönget. Bár Alice (Virginie Efira) és Balthazar (Pierre Niney) kapcsolata is eleinte inkább csak a szexről, a kihasználásról/felhasználásról szól, a negyvenéves divatmagazin-szerkesztő szépen lassan belezúg a nála húsz évvel fiatalabb egyetemistába.

Anyád lehetnék

Hasonlóan foglalkozik a társadalom nem túl pozitív reakciójától, ítélkezésétől való félelemmel a 2007-ben bemutatott Anyád lehetnék című film is, amiben Rosie (Michelle Pfeiffer), a 40 éves egyedülálló anya küzd az érzelmeivel. Az asszonyt egy nála jóval fiatalabb színész (Paul Rudd) ostromolja, ám ő eleinte kizártnak tart egy kapcsolatot ekkora korkülönbséggel.