A Mi van a dobozban? szállóige egy filmből lett híres, a múltkor csináltunk egy kvízt, amiben tippelhet is arra, hogy melyikből. Most megint azt kérdezzük, hogy mi van a dobozban, de most egy másmilyen dobozról lesz szó: a szakítósdobozról.

A szakítóművektől egy olyan dobozt lehet rendelni és elküldeni valakinek, akit már nem szeretünk, ami tartalmazza szakítási szándékunkat és pár kapcsolódó tárgyat.

Ezzel szemben egy klasszikus szakítósdobozzal nem kirúgásra ítélt partnerünket kell meglepni, hanem olyan barátunkat, akinek éppen most ért vége egy kapcsolata, és némi vigasztalásra szorul, meg bátorításra, hogy életét újrakezdje szingliként. Rengeteg helyről lehet ilyen szakítósdobozt beszerezni, megnéztük a legnépszerűbbeket, és mutatjuk, hogy általában miket tartalmaznak az ilyen csomagok. 

Esetleg ha egy ön kedves ismerőse éppen szakítás után van, az alábbi lista segítségével ön is összeállíthat neki egy túlélőcsomagot, így nem is kell rendelnie semmit! Szóval nézzük, miket ajánlanak szakítás utánra!

  1. Film – A Break-upbox.com a szakítás/gyász feldolgozásának öt fázisához (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás) igazítja a doboz tartalmát, és az első fázishoz, azaz a tagadáshoz és izolációhoz egy jó kis filmet kínál. Meg egy adag papírzsepit. Ha túl friss még a szakítás, sírja jól ki magát egyedül otthon egy romantikus filmen! Ugyanerre valami jó kis regény is tökéletesen alkalmas persze.
  2. Csoki – Ez az a termék, amit minden valamirevaló szakítósdoboz tartalmaz, csokoládéval ugyanis a világ összes válsághelyzetén kicsit könnyebb keresztülmenni. Szakításkor maximum az lehet a kérdés, hogy mennyi és milyen ízesítésű.
  3. Lövöldözős – A kevésbé békéseknek a PackedParty.com olyan szakítós szettet kínál, ami egy lövöldözős játékot is tartalmaz. Ebben természetesen az a poén, hogy az ex képére lehet miniatűr vécépumpákat kilőni.
  4. Önsegítő könyv – Ez az a kategória, amivel nagyon kell vigyázni, mert túlságosan sok ilyen megmondós kötet jelenik már meg manapság. Még Lindsay Lohan is tervez hasonlót, szóval egy ilyen kötet csak akkor segítség, ha olyan szakértő írja, akinek tényleg van valami értelmes és kézzel fogható mondanivalója a témában.
  5. Kondibérlet – Nagyon jó ötlet a szakítás utáni csalódottságot és frusztrációt testmozgásba ölni. Ezért aztán remek ajándék ilyen szituációra bármi, ami mozgásra ösztönöz a kondibérlettől kezdve az edzőcipőn vagy -felszerelésen keresztül a fitnesz-DVD-ig minden.
  6. Fodrászutalvány – A testedzés is hozzásegíthet ahhoz, hogy az ember úgy érezze, kívül és belül egyaránt megújul a szakítás után, de a Gurl.com összeállítása egy hajvágást is ajánl. Új frizura, vagy akár új hajszín is szóba jön.
  7. Pia – Elég sok ilyen szett tartalmaz egy borospoharat, koktélmixert vagy egy üveg erőset, amit fel lehet használni akár arra, hogy az ember tompítsa a kezdeti fájdalmat, vagy jobb esetben arra, hogy később megünnepelje azt, hogy elfogadta a helyzetet és tud örülni frissen visszanyert szabadságának. Mi azért kicsit félve tesszük ide ezt a pontot, mert extrém esetben egy berúgás persze simán belefér, de vigyázni kell, hogy az ember ne induljon el az alkoholfüggőség felé vezető úton akkor se, ha a kapcsolata véget ért.