Egy 1954 óta Kanadában élő német házaspár, Wolfram és Anita Gottschalk szívmelengető történetétől könnyezik az internet. Augusztusban a Facebookon terjedt el az a kép, amin a 81 éves idős hölgy és 83 éves férje búcsút vesz egymástól. Az történt ugyanis, hogy 62 év együttlét után, egészségügyi állapotuk miatt nem sikerült őket ugyanabba az öregek otthonába elhelyezni, írta a Welt

Az idős pár így kénytelen volt külön költözni, habár korábban egy napot sem töltöttek el egymás nélkül. Unokájuk viszont nem adta fel, a közösségi oldalon kért segítséget, hogy nagyszülei ismét együtt lehessenek. A család attól tartott, hogy a demenciával küzdő Wolfram Gottschalk egyszer csak elfelejti a feleségét. 

Az elmúlt időszakban az unoka minden nap behordta pacemakerrel élő nagymamáját a limfómás nagypapájához, akiket nagyon megrázott ez a helyzet. Most, kilenc hónap elteltével viszont megoldódott a gond, és az idős férfi is átkerülhetett abba az intézménybe, ahol az asszony lakik. 

Unokájuk a Facebookon nyilvánított köszönetet a megosztásokért, mindemellett arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok idős pár van még hasonló helyzetben. 

Wolfram és Anita Gottschalk végtelen öröméről videó is készült: