Egy Gabriel García Márquez-regénybe is beleillene az a japán történet, amit a Daily Mail osztott meg nemrégiben. Bár szinte mindenki orrolt már meg a kapcsolatában a másikra, és órák, akár napok is eltelhettek anélkül, hogy a felek egymáshoz szóltak voltak, Katajama Otou hozzájuk képest meglehetősen hosszú ideg húzta a kínos csendet.

A Japán déli részén, egy Nara nevű településen élő idősödő férfi 20 éve nem hajlandó a feleségéhez szólni.

Ez idő alatt, ha az asszony beszélgetni próbált, maximum egy bólintást vagy hümmögést kapott válaszul. A legszebb az egészben az, hogy szerencsétlen nő két évtized alatt sem tudta kideríteni, hogy három gyereke apjának egyáltalán mi a baja, miért duzzog már ennyi ideje. 

A pár 18 éves fia végül megelégelte a dolgot, és egy japán tévéműsorhoz fordult segítségért, ahol elmondta, hogy még soha nem hallotta a szüleit beszélgetni. És lássanak csodát, Katajama Otou egy parkban végre hajlandó volt megbeszélni feleségével a sérelmeit, miközben a gyerekei távolról leselkedtek. 

Így derült ki, hogy a férfi úgy érezte, a gyerekek születése után nem kapott kellő figyelmet, féltékeny volt, ezért duzzogott 20 éven keresztül.