Szívmelengető és egyben elgondolkodtató videón olvadozik napok óta az internet népe: egy 18 éves középiskolás, Shaedon Wedel a legjobb barátjának Down-szindrómás húgát hívta el a szalagavató bálba – írja a Huffingtonpost

A 15 éves Carlie Wittman nagy kedvence a Dorito nevű chips, úgyhogy Wedel igyekezett olyan poénnal kedveskedni, amiben szerepel a sajtos rágcsa is. Pólójára a következő felirat került: 

Tudom, hogy nem vagyok Dorito... De azért leszek annyira giccses, hogy elhívjalak a bálba.

A poén magyarul nem ütős, a lefordíthatatlan szóvicc lényege, hogy az angol cheesy szó többjelentésű, egyrészt sajtost, másrészt giccsest is jelent. A kamaszlány természetesen majdnem kiugrott a bőréből, amit videóra is vettek: 

Kezdetben Shaedon Wedel és haverja, Carson Wittman közösen akarták elvinni Wittman húgát a szalagavatóra, ám a báty időközben megismerkedett és összejött egy lánnyal. Wedel viszont egyedül is véghezvitte a szép tervet, de arra nem számított, hogy ezzel hatalmas sikert arat majd a világhálón. 

Carlie azt mondja, hogy olyan szeretne lenni, mint Hamupipőke, nekem pedig sokat jelentene, ha tényleg így érezné magát. A családja gyakorlatilag a második családom: mindig kedvesek és gondoskodóak voltak velem. A fő cél, hogy Carlie számára a szalagavató a lehető legkülönlegesebb legyen. 

Terjed ez a szép gesztus 

A napokban egy másik hasonló videó is felkerült a netre, azon a felvételen egy gimnazista lány hívja meg Down-szindrómás diáktársát a szalagavatóra. Rachel Sauder egy doboz fánkkal a kezében lépett oda az iskolai étkezőben Tyler Hemp elé, a kérdést egy papírra írta fel. A fiú öröme egyszerűen könnyfakasztóan megható.