Az alábbi képeken és videón egy Michiganben élő párral ismerkedhet meg, akik kislányukat nevelik, az interjú az Aspen névre keresztelt gyerek első születésnapján készült. Az apuka, Liam Johnson mindössze 20 éves, az anyuka, Racquelle Trammel azonban 30. De természetesen nem a korkülönbség az, ami hírértékűvé teszi a családjukat, hanem a tény, hogy ők mind a ketten transzneműek.

Liam Johnson lánynak született, de már hat évesen is fiúnak érezte magát és jelenleg férfiként éli az életét. Racquelle Trammel pedig fiúnak született, de már az oviban is lányként viselkedett, és sosem tudna férfiként élni. Mindketten hormonokat szednek, hogy az átalakulás minél teljesebb legyen minél hamarabb, így a közös gyermekvállalás nem volt éppen egyszerű, de mégis sikerült. A részleteket alább olvashatja el.

2011-ben ismerkedtek meg ők ketten, és természetesen először az hozta őket össze, hogy mindketten transzneműek, így hasonló sorsban osztoztak-osztoznak, megértik egymás gondjait. Ahogy a kapcsolatuk egyre komolyabbra fordult és elkezdtek egy párként élni, felmerült, hogy gyereket szeretnének, de ez elsőre nem tűnt lehetségesnek, hiszen mind a ketten hormonkezelést kaptak.

Azonban, mint kiderült, még semmi visszafordíthatatlan nem történt a testükben, így Liam Johnson, bár férfiként élt, vállalta a terhességet. Trammel ösztrogént szedett, de ő is abbahagyta a női hormonkezelést, és meg tudta termékenyíteni Johnson petesejtjét, így jött össze nekik a terhesség, amit, bármennyire is vágytak rá, azért egyikük sem tudott zökkenőmentesen feldolgozni.

Johnson azt mondja, egyáltalán nem akart végigcsinálni egy terhességet, hiszen örült neki, hogy lassan férfivá válik, de mivel nem volt más módja, hogy gyerekük szülessen, természetesen vállalta a feladatot. Trammel számára sem volt egyszerű a helyzet, hiszen szerelme pontosan azt a tapasztalatot élte végig, amire ő viszont annyira vágyott volna. Ezt nyilatkozta:

Nem fogok hazudni, nagyon irigykedtem. Rengeteget beszélgettünk arról, hogy milyen, amikor rúg a baba, milyenek a rosszullétek.

A jövőre nézve azt mondták, hogy kicsit tartanak attól, mi lesz Amerikából Trump elnöksége alatt, de a jelek szerint azt sem zárják ki, hogy lesz még gyerekük – feltételezzük, akár örökbefogadás útján. Johnson ugyanis többes számban beszél a gyerekekről:

Nekünk, mint családnak, az a jövőnk, hogy a lehető legjobb neveltetést adjuk a gyerekeinknek. Hogy Aspenből egy nagyszerű embert neveljünk.