Van az úgy, hogy az ember összejön valakivel egy társkeresőn, jelen esetben a Tinderen, de valahogy nehezen indul be a beszélgetés, mert a két fél sosincs egyszerre online. Az alábbi beszélgetés bizonyos Michelle Arendas és Josh Avsec között csak ilyen helyzetekkel kezdődik, folyton elkerülik egymást. Feltűnik, hogy mi benne a fura?

  • Szia, bocs, le voltam merülve.
  • Szia, bocs, pont zuhanyoztam.
  • Szia, most látom csak, hogy írtál, órám volt.
  • Bocs, Michelle, tudom, hogy nem túl jó rólam az első benyomás, de nagyon lefoglaltak a vizsgáim.
  • Helló, én kérek elnézést, hogy csak most válaszolok, de nagyon zűrös hetem volt.
  • Michelle, remélem, nem tartasz bunkónak, de csomó ZH-m lesz most, és nagyon nehéz mostanában mindennel lépést tartani.
  • Helló, Josh, csak gyorsan válaszolni akarok egy rövidet! Teljesen elúsztam most, hogy volt George Washington születésnapja, tudod, milyen szokott lenni!

A csavar a dátumokban rejlik, amint arra a srác a Twitteren is felhívta a figyelmet. Először még 2014-ben hozta össze őket Tinder. Michelle ekkoriban pont törölte, majd később újrainstallálta az appot, ezért volt, hogy két hónapos késéssel válaszolt az eredeti beköszönésre, azzal, hogy

bocs, de behalt a telefonom.

Josh másnap válaszolt erre azzal, hogy na ja, általában neki is hónapokba telik, amíg megtalálja a töltőjét. Michelle ezt azzal tódította, hogy igen, időigényes, míg az ember üzembiztosan feltölti a készülékét nulláról százra, de ezt az üzenet Josh nyilván már csak jóval később látta. Mert ezt már csak a fent idézett kifogások követték egymás után, de általában több hónapos szünetekkel. Csaknem három év eltelt úgy, hogy egymásnak üzengettek, hogy bocs, pont nem láttam, hogy írtál, de mindig több hónap után reagálva egymás üzeneteire. Ugyanazt a poént már három éve dobálják a Tinderen egymásnak oda-vissza, ismeretlenül, de lenyűgöző kitartással.

Aztán a srác most feltette az egészet a Twitterre, és itt vett egy meglepő fordulatot az ügy.

A sztorit az Imgurtól kezdve a Buzzfeedig az összes illetékes weboldal felkapta, és maga a Tinder társkereső se volt rest, hogy kihasználja a remek alkalmat a promócióra. Tekintettel arra, hogy Josh és Michelle továbbra sem találkoztak még soha offline, felajánlották nekik, hogy ha elmennek végre egy randira, azt kifizetik nekik. A srác Mauit választotta randihelyszínnek, és Michelle erre azt mondta, hogy meg kell gondolnia, de valószínűleg pár hónap, és megadja a választ...

Mindenesetre a srác már készül is az első randira, és persze élvezi a további ingyenes promóajándékokat, amik a hírnévvel járnak.