Egy héttel az esküvő előtt sok szempontból még éppen időben van az ember, de van egy dolog, ami miatt ilyenkor már késő meggondolni magunkat: a lagzi ilyenkor általában részben már be van fizetve, és lemondani már nem lehet semmit. Szóval a pénz mindenképpen elúszik. Az Indy Star nevű indianapolisi lap tett közzé a napokban egy hírt egy helyi nőről, aki pontosan így járt. Sarah Cummins egy héttel az esküvője előtt lemondta a házasságkötést.

A nő inkább nem mondta meg az újságnak, miért döntött úgy, hogy mégse megy hozzá a vőlegényéhez, de a lényeg úgyis az, hogy amikor kiderült, hogy a 170 személyesre tervezett lagzi költségét akkor is ki kell fizetnie, ha nem megy oda senki, úgy döntött, hogy folytat egy trendet, amiről két éve hallottunk először.

Cummins elment a helyi hajléktalanszállókhoz, és szólt, hogy nagyon szívesen vendégül lát rászorulókat a lakodalomban, ami így persze már nem lakodalom lett, hanem egy nagyszabású ebéd. Alább egy videót is meg lehet nézni az eseményről, amin a rászorulók harmincezer dollár, azaz kb. nyolcmillió forint értékű ételt fogyasztanak el.

A felvételt nézve a mi első gondolatunk az volt, hogy milyen szép gesztus ez, de az is eszünkbe jutott, hogy azért nálunk eléggé nem így néznek ki a hajléktalanok, és most nyilván nem a bőrszínre gondoltunk. Hm. Mindenesetre reméljük, hogy ha más is ilyen helyzetbe kerül a lakodalma miatt, akkor nem hagyja elveszni a pénzt, hanem segít vele egy jó napot szerezni a rászorulóknak.