A Randiblog Inbox ebben a blogban a legrégibb és a legnépszerűbb rovat: 2017-ben is valamivel több, mint 150 olyan írást jelentettünk meg, ami a Randiblog e-mailcímére érkezett olvasóinktól. Az újévi visszatekintést ezúttal is köszönetnyilvánítással kell kezdenünk:

ezúton is BÚÉK mindenkinek, aki írt nekünk!

Nem tudjuk elégszer mondani, hogy mennyire hálásak vagyunk azért, hogy a beküldők megtisztelnek minket a bizalmukkal és ennyi minden érdekeset mesélnek nálunk a magánéletükről. Ígérjük, hogy 2018-ban is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a Randiblogban biztonságosan és anonim módon lehessen beszélni, kiszűrve az érdemi hozzászólást nem tartalmazó szócséplést meg a beszólásokat.

Mint mindig, idén is visszatekintettünk erre a rengeteg levélre, és kiválasztottunk közülük öt darabot. Nem a saját ízlésünkre támaszkodtunk, hanem arra, hogy melyik posztok voltak a legolvasottabbak, és hogy melyik levelek indítottak be egy-egy olyan vitát, ami aztán sok esetben hetekig-hónapokig folytatódott újabb és újabb posztokkal. Ha csak a szívünkre hallgatnánk, nem tudnánk kedvencet választani, de az objektív tényeket elnézve a következő volt a Randiblog 5 legfontosabb levele 2017-ben.

18 évesen még szűz vagyok

Az idei legfontosabb levelek közül az első márciusban jelent meg, és ez a legrövidebb az öt közül. Lida azt írta meg nekünk, hogy 18 éves, de még nem volt szexuális kapcsolata, viszont kezdi úgy érezni, hogy ez így neki ciki. Kiugróan sok válasz jött Lidának, és a legtöbben amellett érveltek, hogy a szexuális életet akkor kell elkezdeni, amikor megvan hozzá a megfelelő partner. Ha az ember ekkor már betölti a 18-at, vagy esetleg huszonéves, az sem gond, de megfelelési kényszerből belemenni egy ilyenbe nem tanácsos.

A férjem látszólag egy főnyeremény

Nem könnyű téma az alkoholizmus, feltételeztük, hogy kevesen vannak olyanok, akik meglátják a címben, hogy itt most alkoholproblémákról lesz szó, és azonnal kattintanak. Ezért Alida posztjának címét kicsit rejtélyesen hagytuk, hogy az olvasó csak annyit tudjon előre, hogy itt valami olyan párkapcsolati gondot tárgyalunk majd, amit külső szemlélő valószínűleg észre sem vesz.

Mint utólag kiderült, mégiscsak rengeteg olvasónkat foglalkoztat, illetve sajnálatos módon közvetlenül érint is ez a téma, mert az év hátralevő részében rengetegen írtak azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepe lehet alkoholbetegségnek a párkapcsolatokban. Nagyon fontosnak érezzük ezt a témát, és biztosak vagyunk benne, hogy ha mással nem, azzal azért csak segítünk egy kicsit, ha hozzásegítünk mindenkit ahhoz, hogy erről az itthon túlságosan is aktuális kérdésről normális hangon lehessen beszélni. Keressük együtt a megoldást, próbáljunk együtt segíteni!

Albérletben nem fog menni

Egy párkapcsolat az ideálok szerint csak a nemes érzésekről szól, és olyan világi hiúságok, mint pénz és anyagiasság, nem szólhatnak bele abba, amire az ember szíve vágyik. A valós élet azonban gyakran nem az ideálok szerint alakul, és néha elég nehéz összeegyeztetni a kétségtelenül szép érzelmeket például azzal a ténnyel, hogy ha az embernek családja van, akkor valamiből meg is kell élni.

A legnagyobb visszhangot Emília álnevű olvasónk levele váltotta ki, annak a posztnak az volt a címe, hogy Én szeretnék felnézni a férfira, de ez egy lakótársakkal teli albérletben nem fog menni. Több férfiolvasónk is említette ezek után, hogy igen, a nők már az ismerkedés legelején rákérdeznek a urak anyagi helyzetére, és ezt a férfiak egy része méltatlannak tartja, a nők egy része viszont szükségesnek. Ha van olyan téma, amiben sosem fogunk tudni eredményt hirdetni, akkor ez a biztosan közéjük tartozik.

Tudom, hol a helyem. prostikkal szexelek

Sokan szoktak elkeseredésükben írni a Randiblognak, hiszen ha az ember éppen nem tud senkihez fordulni, ha nincs szakember vagy barát, akivel meg tudná beszélni a problémáját, akkor legalább egy kicsit könnyít a dolgon, ha kiírja magából névtelenül a gondokat, például nekünk. Az év egyik leglehangolóbb levele Brúnóé volt, aki azt írta, tudja magáról, hogy ő nem elég jó egy párkapcsolatra, ezért prostituáltakkal szexel, és ennél többre nem is tartja magát érdemesnek.

Szintén kiugróan sokan válaszoltak erre a levélre, volt, aki azt mondta, hasonlóan érez, míg más amellett érvelt, hogy úgynevezett bétahímként is lehet az embernek fantasztikusan szép párkapcsolata. Nem szoktunk tanácsokat osztogatni, de talán annyit mondhatunk, hogy ha túlságosan nehéznek és megoldhatatlannak tűnik egy probléma, mindig érdemes vele szakemberhez, pszichológushoz vagy terapeutához fordulni. Igen, nincs ingyen, de van valami, amire érdemes költeni, akkor az valószínűleg az ember lelki egészsége.

Kigyúrt BMW-s

Több poszt is emlegette idén év közben a tipikus, kigyúrt, pénzes BMW-tulajdonos figuráját, és ezért ősszel egy Károly álnevű olvasónk egyszercsak úgy érezte, ha már ennyit van róla szó, beszámol a dolognak arról az oldaláról, amelyiket ő úgynevezett tipikus BMW-sként megismert. Károly flört- és szexfüggőként definiálja magát, és azt mondja, nem tud meglenni anélkül, hogy a családi élete mellett ne tartson fent szeretőket, ne járjon el néha prostituáltakhoz. Nem Károly az egyetlen, aki így él, de őnála senki sem tudta jobban, érthetőbben és átélhetőbben megfogalmazni ezt a kérdéskört, az ő posztja lett az év leglájkoltabb Randiblog Inbox-posztja. Reméljük, sikerült önt is elgondolkodtatnunk és megszólítanunk, várjuk önt 2018-ban is!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Szüzesség, albérlet, BMW – 5 levél, amitől felgyulladt az Inboxunk

Több, mint 150 levél jelent meg 2017-ben a Velveten a Randiblog Inbox rovatban. Íme az 5 legfontosabb írás, amit olvasóinktól kaptunk.

0 · Jan 01, 2018 05:40pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments