Azt gondolná az ember, hogy amióta léteznek netes és mobilra telepíthető társkereső-alkalmazások, sokkal könnyebben lehet megtalálni a nagy őt, mint annak idején. Pedig szemlátomást ennek épp az ellenkezője történik: nem egy és nem két olyan történetről számoltunk már be, amelyek épp a tinderes ismerkedés nehézségeiről és/vagy rossz tapasztalatairól szóltak. Lévén, még mindig a tesztelés időszakában járunk, rengeteg kérdés merül fel a felhasználókban a tinderes etikett vélt vagy valós szabályait illetően. Például: 

  • ki kezdeményezzen? 
  • mennyi beszélgetés kell ahhoz, hogy végre elmehessünk randizni? 
  • hogy viselkedjek, amikor először találkozunk? 

De nyugodtan felsorolhatnánk párat a félresikerült randit vagy a kialakult, de rosszul végződött tinderkapcsolatot követő kérdések közül is, ám alighanem fölösleges. A fő probléma úgyis mindig az, hogy

ki mit rontott el, miért lett vége, és hogyan lehetett volna megakadályozni. 

Remek hír, hogy Jo Barnett párkapcsolat-szakértő és randizási tanácsadó (igen, létezik ilyen szakma is) hálistennek tudja a választ. Előre figyelmeztetjük azonban, hogy ha valami egészen elképesztő újdonságra számít, akkor ki fog ábrándulni, Barnett ugyanis pont arra hívja fel a figyelmet, amire minden anyuka, amikor a lánya az élete első randevújára készül. 

Túl gyorsan ugrunk ágyba egymással, még bőven azelőtt, hogy megismerkedhetnénk, és hagynánk, hogy egy igazán erős mentális és érzelmi kapcsolat alakuljon ki közöttünk. Amikor a párok idő előtt fekszenek le egymással, kihagyják a romantikát, a borozgatást és a vacsit. Pedig az ismerkedésnek ez a stádiuma kulcsfontossággal bír egy férfinál, aki akkor tud egy nőt igazán megbecsülni, ha meg kell dolgoznia érte.

Ha a pasi már az első találkozáskor mindent megkap, amire vágyik, a kapcsolatot sem fogja tudni értékelni

- vallja Barnett, majd, hogy senkinek se legyenek illúziói, hozzáteszi: a nőknek pontosan ugyanannyi szükségük van a misztikumra és a vadászatra, mint a férfiaknak, szóval a fentiek rájuk is igazak.  

MINÉL GYORSABBAN LOBBAN FEL, ANNÁL RÖVIDEBB IDEIG ÉG A LÁNG

- világít rá az okokra a szakértő. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy nem csupán a túl gyors szexszel van a probléma, hanem azzal is, hogy az emberek egyszerűen képtelenek normálisan kommunikálni egymással. 

Nem tudják elmondani egymásnak, hogy pontosan mit is várnak egy kapcsolattól, és hogy mik azok a dolgok, amelyek igazán fontosak a számukra. 

Persze nehéz megmondani, hogy a szakértő mennyire általánosít a kijelentéseivel, hiszen nyilvánvaló, hogy egyéb problémáknak is betudható, ha egy kapcsolat véget ér vagy el sem kezdődik igazán, de talán érdemes lehet ezt a nézőpontot is megfontolni, hátha mégis hasznára válhat valamikor. 

(Indy100)