Van, aki 15 perccel az igen kimondása után már el is válik a feleségétől, mások azonban évtizedeket élnek le addig, míg végül szakítanak. A mostani történetben szereplő Liz és Mike Haslam például 31 évig voltak együtt, mire az asszony kutyamániája annyira megmérgezte a kapcsolatot, hogy a férj úgy érezte, nincs más megoldás mint ultimátumot adni. Ez pedig veszélyes fegyver, ő például nagy pórul is járt vele, ugyanis mikor közölte a nejével, hogy vagy a kutyák mennek vagy ő, akkor az asszony az állatokat választotta inkább. Így pedig jelenleg a 49 éves Liz, egy férjjel kevesebbel, viszont 30 kutyával él együtt.

Az asszony egyébként a brit Metronak mesélte el a történetét. Elmondása szerint 16 évesen ismerkedett meg a férjével, és mivel az anyja kutyatenyésztő volt, az apja pedig állateledellel kereskedett, az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy rajong a kutyákért. Épp ezért is lepte meg, hogy ennyi év után a férje nem tudta róla, hogy soha, semmiért nem fogja feladni a bullterrierjeit. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy nem volt mindig 30 kutya az otthonukban.

Liz hét évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni kutyákkal, főleg bullterriekkel, mikor olyan házba költöztek, aminek nagy kertje van. Az asszony itt alakított ki kenneleket, amikben többek között mentett kutyákat ápol és pénzért vigyáz olyan ebekre, amiknek a gazdái valamiért egy időre nem tudnak velük foglalkozni.

Ahogy pedig a kutyás üzlet beindult, úgy kezdtek egyre jobban eltávolodni a férjével. A férfi azt nehezményezte, hogy úgy érezte, az egész életük az állatokról szól, a nő azonban azt mondja, a férje munkamániájának köszönhető, hogy ő végül a kutyákban találta meg az igazi társait.

Az elkerülhetetlen szakítás végül 18 hónappal ezelőtt történt és a nő elmondása szerint azóta semmilyen kapcsolatban nincsenek. Ennek ellenére azt mondja, most boldogabb mint vala, hiszen végre rossz érzések nélkül, az egész napjait a kutyái körében töltheti.

Bár ez egy extrém eset, de teljesen hétköznapi párok között is felmerül néha, hogy mi a szerepe és hol a helye a háziállatnak a kapcsolatban. Erről korábban Nagy Marianna szexológus írt cikket, amit itt elolvashat.