A Skóciában élő 45 éves Mairi Gordon és 43 éves férje, Rhys McLellan elég szövevényes, Danielle Steel-regényekbe illő módon találtak egymásra, mintha csak a sors erőszakolta volna össze őket mindenáron. Ehhez nem kellett más, csak annyi, hogy a húszas éveikben megígérjék egymásnak: ha 40 évesen még mindig egyedül lesznek, összeházasodnak. És így is lett. 

Sokan tesznek ehhez hasonló ígéreteket fiatal felnőttként az aktuális párjuknak, hátha ezzel megóvhatják magukat attól, hogy egyszer magányosan, 700 macskával az oldalukon halálozzanak el. Ezekből az ígéretekből azonban az esetek 99 százalékában végül nem lesz semmi: találkoznak valaki mással, megházasodnak, együtt maradnak vagy elválnak, de szinte sosem találnak vissza az évtizedekkel korábbi szerelmükhöz. 

Nos, Mairi Gordon és Rhys McLellan a maradék egy százalékhoz tartoznak, bár sokáig az ő történetük sem kecsegtetett éppen happy enddel.

A kapcsolatuk 23 évvel ezelőtt kezdődött, de az élet végül más irányba terelte őket, így 1995-ben, szakítás közben jutottak arra, hogy ha 40 évesen még szinglik lesznek, megkeresik egymást, és összeházasodnak. 

Még mindig nem tudom elhinni, hogy megcsináltuk

- nyilatkozta nemrégiben Mairi, aki a szakítás után először 2009-ben, egy divatbemutatón találkozott újra az amúgy villanyszerelőként dolgozó férfival. Akkor érezték, hogy átpattant a szikra kettejük között, de mivel mindketten épp párkapcsolatban éltek, ráadásul két különböző városban, nem keresték egymást többé. 

Három évvel később, miután Mairi lezárta hosszú, 12 évig tartó párkapcsolatát, a skót fővárosba, Edinburgh-be költözött. Oda, ahol Rhys is élt akkoriban, néha párkapcsolatban, néha egyedül. Akkor kezdődött (vagy folytatódott?) minden, amikor Mairi vásárlás közben véletlenül belebotlott Rhys anyukájába és nővérébe. Természetesen azonnal megadták a férfi számát Mairinek, aki fel is vette vele a kapcsolatot. 

Találkoztunk, de mivel én még mindig nem tudtam túllépni az előző kapcsolatomon, így semmi sem történt köztünk, és megint elszakadtunk egymástól

- számolt be a körülményekről Mairi, aki egy évvel később megtudta, hogy Rhys anyja rákos, ezért ismét felvette a kapcsolatot a férfival, és pár hónappal később randevúzni kezdtek egymással. Ha azt gondolja, itt véget is ér a történet, nagyon téved, Mairi ugyanis félt, hogy sérülni fog, ezért a biztonság kedvéért ismét túlbonyolította a dolgokat, és szakított Rhys-szal, aki alighanem maga a türelem és a megértés szobra. 

 2015-ben a nő balesetet szenvedett, amiben olyan súlyosan megsérült a térde, hogy állandó ápolásra szorult. Micsoda véletlen, de ismét összefutottak, a férfi pedig attól a pillanattól kezdve gondoskodott róla. Ez Mairit annyira meghatotta, hogy rájött, mindig is ezt az embert szerette igazán. 

Ő életem szerelme 

- vallja azóta, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy végül 

2017. MÁRCIUS 25-ÉN, A THOMAS MORTON HALLBAN, EDINBURGH-BEN ÖSSZEHÁZASODTAK, ÉS AZÓTA IS BOLDOGAN ÉLNEK.