Lehet, hogy a Tinder egy virtuális aranybánya ahhoz, hogy megfelelő társara találjon az ember, de lássuk be, ahogy minden egyéb társkereső alkalmazás, úgy ez is dugig van furábbnál furább fazonokkal. Elég csak egy Hannah nevű tinderező történetével példálózni, amelyet a lány maga osztott meg a Twitteren, nem titkoltan azért, hogy másokkal is tudassa, milyen, ha a nőt egy nem túl eszes, de annál naivabb fiatalemberrel hozza össze a sors. (Vagy a fiút egy kellően szemétkedő kedvében lévő lánnyal - de ezt már csak mi tesszük hozzá). 

Hannah a napokban kezdett el levelezni egy Patrick nevű fiúval a Tinderen, de aztán megunta, és ahelyett, hogy finoman közölte volna vele, hogy nem látja értelmét a kapcsolatuk elmélyítésének, egészen más módszert választott az úriember lekoptatására: konkrétan azt kamuzta neki, hogy 

MINDKETTEJÜKNEK UGYANAZ A TELEFONSZÁMA, EZÉRT NEM TUDNAK BESZÉLNI EGYMÁSSAL. 

A levelezés úgy indult, hogy Patrick megadta a számát arra az esetre, ha Hannah-nak lenne kedve írni neki valamikor.

Na ne már! Nekem is ugyanez a számom

- jött a válasz a lánytól, Patrick meg csak értetlenkedett, pláne, mert ő középiskolás kora óta használja ezt a telefonszámot. Hannah azt tanácsolta, hívják fel egymást, de mindkettejük mobilja csak üzenetrögzítőre kapcsolt állandóan (minő meglepetés). Aztán a lány teljesen belelovalta magát a kamuba, és azt mondta Patricknek, hogy rengeteg váratlan hívást kapott már, és ezek szerint a szolgáltatójuk szemét módon ugyanazt a számot adta el mindkettejüknek. 

Bárcsak felhívhatnálak 

- írta Patrick letaglózva. 

Twitteren megosztott történetre rendesen érkeztek a reakciók, a legtöbben nem tudták eldönteni, hogy Hannah zsenialitását ünnepeljék, vagy Patricket, amiért ennyire ártatlanul naiv. Sokan azonban (főként férfiak) semmi jópofát nem találtak a fiatal nő viselkedésében, szerintük gonosz, értelmetlen és rosszindulatú cselekedet volt, amivel csak vesztegette a srác idejét. Egyesek pedig úgy vélték, Hannah olyan pazar hazudozó, hogy még ők is elhitték minden egyes szavát. 

A lányt alighanem kínozta a lelkiismeret (mert egy igazi lelki nagyság), így sms-ben(!) bevallotta neki, hogy az egész csak egy nagy kamu volt. 

De azért elég jól működött

- válaszolta Patrick, aki látszólag egészen jól viselte, hogy értelmetlenül tök hülyét csinált belőle egy csaj. 

Ön mit gondol erről az egészről?