Manapság egyre nagyobb divat a szerelmesek körében, hogy szinte az életüket adják a tökéletes esküvőjükért cserébe. És mivel egy tökéletes esküvő rengeteg szervezést és bazisok pénz igényel, így alighanem azt gondolják, hogy a lakodalom is csak komoly szabályok betartásával tartható kordában. Érthető, hiszen egyetlen apró probléma, és tökéletelen lesz az a bizonyos tökéletesnek tervezett esküvő. És hát mégis ki akarhatná ezt? Na ugye.

A fentiekre remek hazai példa lehet Vasvári Vivien, aki a gyerekeket tiltotta ki az esküvőjéről, vagy Liptai Claudia, aki a szelfizést, külföldön meg nyilván Dunát lehet rekeszteni az efféle kívánalmakból. Nemrég például egy olyan menyasszonyról írtak a lapok, aki több mint 70 000 fontot töltött öt különböző esküvői ceremóniára, és azt követelte a vendégeitől, hogy utazzanak Nigériába (ami egyébként 2500 fontba került).

Egy kanadai nő, bizonyos Susan pedig azt akarta, hogy minden vendég fizessen 1500 dollárt, hogy megtarthassa álmai esküvőjét. Érdekes módon nem sokan haraptak rá az ötletre, ő viszont halálra sértődött. Mondjuk ez még mindig jobb, mint az a menyasszony, aki 3000-et kért minden vendégtől, de nem kapta meg, ezért lemondta az egész ceremóniát úgy, ahogy volt.

Persze nemcsak a pénz lehet egy esküvő érzékeny pontja, hanem maga az ara is, így például az a nő, aki dührohamot kapott, miután a koszorúslányt az ő esküvőjén jegyezte el a pasija, vagy az az indiai nő, aki azért hagyta ott a majdnemférjét az oltárnál, mert az megijedt egy közeli villámlástól

Ha mindez nem lenne elegendő, akkor most egy olyan esetről számolunk be, amelyet egy Reddit-felhasználó tett közzé az interneten. A poszt egy esküvőszervezőtől származik, aki – vélhetően a házasulandó pár kérésére – igen szigorú és nem kicsit merev szabályokat állított fel az érkező vendégek számára, ráadásul dugig helyesírási hibákkal.

A meghívottaktól többek között azt kérte, hogy a kiírt időpontnál fél órával korábban érkezzenek meg, hogy ne viseljenek fehér, krém- vagy elefántcsont színű ruhát, továbbá

ne szóljanak a menyasszonyhoz.

Igen, jól olvasta. Nade íme a teljes lista:

„Jó reggelt,

A nevem XY, én vagyok a Sanders esküvő koordinátora. Ezúton tudatom az összes vendéggel az esküvő napjára vonatkozó szabályokat és előírásokat:

  1. Kérjük, 15-30 perccel előbb érkezzen!
  2. Ne viseljen fehér, krém-, vagy elefántcsont színű ruhát!
  3.  Kérjük, kizárólag egyszerű frizurát vagy lófarkat viseljen!
  4.  Kérjük, ne sminkelje túl magát!
  5. Ne készítsen felvételt a ceremónia alatt!
  6. Ne lépjen be a Facebookra, míg engedélyt nem kap!
  7.  Használja a # gombot minden kép közzétételekor!
  8.  EGYÁLTALÁN NE SZÓLJON A MENYASSZONYHOZ!
  9.  Mindenki Rémy Martinnel koccintson, kivétel nélkül. (A Rémy Martin egy rendkívül exkluzív konyak, amelynek az ára üvegenként 14 ezertől akár 700 ezerig is terjedhet – a szerk.)
  10.  Ha azt akarja, hogy beengedjék, legalább 75 dolláros ajándékot hozzon.

Ha bármilyen kérdése van, kérem, hívjon fel közvetlenül engem.

Köszönöm.”

Őszintén szeretnénk látni, hogy végül hányan mennek el erre a bizonyos esküvőre. De hogy ehhez nagyon, nagyon, nagyon szeretni kell a párt, az is biztos.