Akihiko Kondo története csak első hallásra tűnhet megmosolyogtatóan meghökkentőnek, valójában a japán férfi sztorija minden részletében rettentő nyomasztó. Adott ugyanis egy 35 éves férfi, akinek ezidáig nem sikerült a hús-vér párt találnia, ezért úgy döntött, hogy inkább feleségül vesz egy kiskorú, virtuális lányt. Ez pedig nem csak egy kósza ötlet volt, hanem valóban megtette, november negyedikén házasodott össze a 16 éves Hatsune Mikuval, aki egy hologram. Ebben a tweetben láthat is pár fotót az ifjú párról:

Az esküvőn viszonylag kevesen voltak, a férfi rokonai és az édesanyja nem mentek el a ceremóniára. Az asszony azzal indokolta a távolmaradását, hogy nem hajlandó elfogadni, hogy a fia egy kétdimenziós lányt vett feleségül, egy valódi nő helyett. Kondo azonban azt kéri az emberektől és az édesanyjától is, hogy legyenek nyitottabbak.

Ő ugyanis mint kisebbségre tekint magára, aki se nem heteroszexuális, se nem meleg és nem is aszexuális, egyszerűen csak nem érdeklik az igazi, kézzelfogható nők.

Mint mondja azon felül, hogy érzelmileg a 16 éves, kitalált lány érinti meg, sok előnye van annak, ha valaki egy hologrammal jár. Például ő biztos lehet benne, hogy a felesége nem fogja megcsalni, nem fog megöregedni és meghalni sem fog, ezek alapján pedig úgy véli, jól választott.

Persze vélhetően az ő esetében is ennél árnyaltabb a kép. A Japan Times cikke szerint Kondónak számos rossz tapasztalata volt igazi nőkkel mielőtt beleszeretett a hologramba. A lap úgy tudja, a férfit már kisgyerekkorában sokat csúfolták a lányok, felnőttként pedig az egyik munkahelyén addig vegzálták a kolléganői, hogy idegösszeomlást kapott. Ezek a rossz tapasztalatok vezethettek végül odáig, hogy Kondo annyira kiábrándult a hús-vér nőkből, hogy inkább egy nemlétezőhöz fordult, akiről tudja, hogy soha nem fogja bántani. A bántástól való félelem játszhat szerepet abban is, hogy jóval fiatalabb párt, konkrétan egy kislányt választott végül magának.

Japánban egyébként egyre többen vannak, akik virtuális karakterekkel élnek párkapcsolatban. Egy VR eszközöket forgalmazó céghez már legalább háromezren jelentkeztek be, hogy formanyomtatványokat és dokumentumokat kérjenek ahhoz, hogy összeházasodhassanak kedvenc anime karakterük hologramjával.

Ezek után pedig sok kérdés merülhet fel az emberben, az egyik például az, hogy vajon mi történik, ha többen is ugyanazzal a virtuális lénnyel szeretnék összekötni az életüket?

Forrás: Oddity Central