Lee Wilson története ismét egy olyan sztori lesz, amitől majd egy kicsit verni fogja a fejét a falba attól, hogy ez a csodálatos jövedelmező ötlet miért nem önnek jutott eszébe. A férfi ugyanis azzal keres rengeteg pénzt, hogy megtanítja a klienseinek, miként manipulálják úgy az exüket, hogy az újra összejöjjön velük. Ez elsőre még forradalminak is tűnhet, hiszen szinte mindenki került már olyan helyzetbe, mikor ismét szeretett volna együtt lenni a volt szerelmével, de egyszerűen sehogy se sikerült ezt összehozni. Ilyenkor szokott jönni az, hogy a barátok (ingyen) azt tanácsolják: „szard le! „Ne foglalkozz vele! „Ne írj neki! „Ha látja, hogy eltűntél, akkor majd keresni fog”, és ehhez hasonlókat. Ezzel szemben pedig Wilson vajon mit mond, amitől az ő módszere beválik?

Semmi újat!

Mindig azt mondom az embereknek, akik felkeresnek, hogy először hagyjanak teret a másiknak. Ez azt jelenti, hogy ne írjanak neki, ne próbáljanak vele kapcsolatba lépni és ne biztosítsák arról, mennyire hiányzik nekik. A távolságtartás hatalom. A legjobb ha hagyjuk a másikat és ezzel megmutatjuk, hogy elfogadtuk a döntését és hagyjuk, hogy magától kezdje el érezni a hiányunkat. Aztán pedig, mikor újra felbukkan fontos, hogy azt kommunikáljuk felé, hogy jól vagyunk és tovább tudunk lépni

- idézi a brit Metro a férfi gondolatait, aki ezt a bölcsességét egyébként közel 25 ezer forintnak megfelelő összegért árulja fél órás konzultációnként.

Wilson azonban pontosan tudja, miről beszél. A most 38 éves férfinak is volt része fájdalmas szakításokban gimnazista korában. Elmondása szerint az egyetemen kezdte el alkalmazni azt a módszert, hogy nem mutatta ki, hogy aktívan keres kapcsolatot, és ettől jöttek is a csajok ezerrel. Ám a férfi már közel 18 éve boldog házasságban él és úgy véli, hogy a saját, kiegyensúlyozott kapcsolata is szerepet játszik abban, hogy segíteni tud másoknak. 

És, hogy mennyi embernek van szüksége a tanácsaira? Állítólag átlagosan évi 4 ezer ember keresi fel kifejezett azért, hogy segítsen nekik felmelegíteni egy korábbi kapcsolatot. Wilson pedig azt mondja, ez az esetek 55-75 százalékában sikerül is. Ha azonban nem jön össze abban általában valami szokatlan faktor is szerepet játszik, például az, hogy ritka csúnya volt a szakítás, vagy hogy a felek földrajzilag nagyon távol kerültek egymástól.

Ám azt is mondja, ha már három hónap eltelt egy szakítás után, akkor érdemes tényleg feladni, ugyanis ennyi idő elteltével az újra összejövés esélye nagyon kevés.

Az interjúban, amiben ezekről beszélt, adott néhány konkrét tippet is, amiket alább olvashat, bár nagy meglepődnénk, ha még soha nem hallotta volna ezeket egyetlen ismerősétől se egy szakítás után.

  • Ne bízz abban, hogy beszéddel rá tudod venni, hogy meggondolja magát! Ez a legritkább esetben működik. Próbálj inkább a szívére hatni a feje helyett.
  • Ne bombázd üzenetekkel! Ez azt a benyomást kelt, hogy labilis idegállapotban vagy és ezzel átadod az irányítást a másiknak.
  • Ne könyörögj és ne mutasd ki, hogy elkeseredett vagy! Csak ront a helyzeten, ha másik kegyességére játszol.
  • Tarts távolságot tőle, hogy észrevegye, hogy nem vagy ott! Ha pedig mégis kapcsolatba léptek egymással mindenképp mutasd azt, hogy jól vagy!
  • Ha újra beszéltek rejts el közös vicceket, szófordulatokat a beszélgetésben, mert ez majd felidézi benne, hogy milyen jól éreztétek magatokat együtt.
  • De a legfontosabb tanács, hogy ne siettesd a dolgokat, ne akarj valakit magadhoz láncolni! Tekints úgy a partneredre, mint emberre, ne úgy mint a vágy tárgyára! Ha ezeket betartod, minden sokkal könnyebb és természetesebb lesz.

Ha pedig létezik történet, aminek van tanulsága, akkor ez pontos az. Hiszen nagyon úgy tűnik, hogy bizony, mikor egy kapcsolat végét követően ki vagyunk borulva és nem tudunk tisztán gondolkozni, vélhetően - bármennyire is küzdünk ellene - a barátainknak igazuk van, akik általában nagyon hasonló tanácsokat adnak, mint az ex-visszaszerzésre specializálódott coach.