horoszkóp
shutterstock 597022424

7 titok, amit házaspárok csak az esküvő után tudtak meg egymásról

2019.01.01. 13:51

A hosszabb párkapcsolatok velejárója, hogy idővel az ember egyre több dolgot megtud a párjáról, aztán - ha nagyon leegyszerűsítve akarunk fogalmazni -, mikor már úgy érzi, hogy elég információ birtokában van és még így is tetszik neki az, akivel jár, akkor összeköti vele az életét. Ám még ilyenkor is bőven kiderülhetnek dolgok az ember házastársáról, amik néha nem is olyan nagy ügyek, talán viccesek is, de van, hogy kifejezetten sötét titkok látnak napvilágot, amik miatt lehet, hogy az egész házasságot újra kell gondolni. A Men's Health magazinnak nyolcan meséltek arról, mik voltak azok a dolgok, amiket csak az igen kimondása után tudtak meg a párjukról.

„Egy minimalistához mentem hozzá”

A 37 éves Michelle arról mesélt a lapnak, hogyan derült ki számára, hogy a férje mennyire nem bír elviselni semmilyen felesleges dekorációt az otthonában. „Már mikor randiztunk, észrevettem hogy nem szereti a zsúfoltságot a lakásban. De csak az esküvőnk után esett le nekem, hogy mennyire minimalista. Nagyon aktívan részt vett a közös otthonunk felújításában és berendezésében, aminek az lett a vége, hogy minden nagyon fehér lett, modern és letisztult. Dekorációnak csak néhány családi kép lehetett kint, semmi csecsebecse vagy szuvenír. Ha látnád a lakásunkat, soha nem hinnéd el, hogy két pici gyerekünk van. Az elején egyébként próbáltam harcolni a minimalizmus ellen, de mára már megszerettem, hogy felesleges dolgok nélkül élünk. A férjem megtanított arra, hogy az igazi értékek az életben nem tárgyakban, hanem élményekben mérhetőek.”

 „A feleségem soha nem csukja be a vécéajtót”

Cory csak miután összeházasodott a nejével, tudta meg hogy a nő nem szeret csukott ajtónál vécézni.  „Nemcsak az ajtót nem csukja be mikor kakil, hanem a szagelszívót sem hajlandó bekapcsolni. Azért nem tudtam erről korábban, mert mielőtt összeházasodtunk, annyira pici lakásban laktunk, hogy nem volt opció nyitva hagyni az ajtót, hiszen akkor az egész lakást átjárta volna a szag. Most viszont már egy nagy házunk van - szerencsére - két fürdőszobával.”

shutterstock 140279116
Fotó: Shutterstock

 „Van egy furcsa szokása az ágyban”

Kimbery az esküvője után figyelte meg, hogy a férjének van egy különös szokása lefekvéskor. „Minden reggel egy összegyűrt zsebkendőt találtam az ágyban az ő oldalán. Eleinte azt hittem, hogy van benne valami, ért a két ujjam közé csippentve dobáltam ki. Aztán egyik éjjel láttam, mikor a kezébe gyűrt egy zsepit és akkor már muszáj volt rákérdeznem, hogy mi ez. Mint kiderült, gyerekként mindig így aludt el és ez a szokása megmaradt. Olyan mint egy óriáscsecsemő.”

 „Semmire nem csavarja rá a kupakot”

Az 55 éves Paul már évtizedek óta él együtt a felesége - számára - idegesítő szokásával. „Befőttesüvegek, palackok, fogkrémes tubus, mondj bármit, semmire nem csavarja rá a kupakot. Nagyon sokszor megesett velem, hogy megfogtam valamit a tetejénél és mivel nem volt bezárva leesett és szétfolyt mindenfelé. A házasságunk elején minden alakalommal szóltam emiatt, iszonyúan zavart, plane, hogy egy fiatal mérnök voltam. De egyszerűen valamiért nem érdekelte. Mostanra pedig megtanultam haladni az árral és szépen mindenre rácsavarni a kupakot. Én vagyok a jin a jangjához.”

„Soha nem akart gyereket”

Ezen a ponton pedig elértünk a kevésbe könnyed és mókás történetekhez. Liv például azt mesélte el a lapnak, hogy csak miután hozzáment a szerelméhez, tudta meg, hogy a férfi nem akar családot. 

„Három héttel az esküvőnk után mondta meg, hogy nem akar gyereket. Ráadásul úgy, hogy már hat éve együtt voltunk és korábban beszéltünk róla. Én a kapcsolatunk elején megmondtam, hogy gyerekeket szeretnék és úgy tűnt, hogy ő is. Beszéltünk arról, mi lesz a nevük és, hogy mikor szülessenek. Végül mikor bevallotta, hogy nem akar gyereket, azt mondta, soha nem is akart, de abban reménykedett, hogy ez idővel megváltozik. Azt mondta, mellettem nyitottabb lett a dologra”

- mesélte a nő, aki hozzátette, ezt követően depresszióba esett és négy hónapnyi sírás után végül meghozta a döntést, hogy elhagyja a férfit.

„Felnőttkori figyelemzavara van”

Eve számára csak miután összeházasodott a férjével derült ki, hogy a férfinek felnőttkori ADHD-je, azaz, figyelemhiányos hiperaktivitás zavara van. „Az esküvő után költöztünk csak össze és először azt vettem észre, hogy állandóan énekel. Ha a hajamat fésültem, akkor arról énekelt egészen addig, míg ki nem fáradt. Ám azt, hogy valami komoly baj van, csak akkor vettem észre, mikor elkezdett iskolába járni és láttam, hogy mennyire nehezére esett a tanulás. Próbáltam segíteni neki és végül ennek során árulta el, hogy ADHD-je van. Elmondta, hogy mindig utált ezzel foglalkozni és senkinek nem akart róla beszélni, mert egyedül próbált meg úrrá lenni rajta. Az, hogy ezt megtudtam róla, nagyon sokat segített nekem abban, hogy jobban megértsem.”

„A felségem drogfüggő volt”

Mind közül talán az 55 éves Larry története a legmegrázóbb, aki csak a lánya megszületése után jött rá, hogy a felesége drogfüggő. „Gimis korunk óta ismertük egymást. Abban az időben füvezgettünk kicsit, de semmi keményebb drogot nem használtunk. Később jöttem rá, hogy az anyjának volt valami valós egészségügyi problémája, a feleségem pedig ellopkodta tőle a gyógyszereit.

1983-ban házasodtunk össze, '84-ben megszületett a lányunk '85-re pedig már nem tudta tovább titkolni a függőségét. Egy idő után nem is akart többé dolgozni, csak ült otton. 1994-ben végül lelépett, csak egy üzenetet hagyott arról, hogy elmegy, mert rendbe kell tennie az életét. Így lettem végül én a lányunk anyja is. (...) A feleségem soha nem telefonált a gyerekünk születésnapján és egyáltalán nem volt az élete része. Végül tavaly januárban halt meg, ha jól tudom, akkorra már heroinozott. Láttam róla egy fotót, ami akkoriban készült, de bevallom soha nem ismertem volna fel. Kétszer annyi idősnek tűnt, mint amennyi volt és az arca teljesen beesett.”

Önnek is van hasonló története? Ha igen és szívesen megosztaná velünk, akkor
írja meg nekünk!