Ha az ember rákeres az önmagában zseniális „refridgerdating” kulcsszóra, nem nagyon jön ki egyéb, mint az erről szóló Daily Mail-cikk, illetve az olyan posztok, amik ebből a forrásból átvették a hírt, szóval egy kicsit gyanakodunk, hogy elképzelhető, hogy nem feltétlenül kell készpénznek venni ezt a témát, de az ötlet annyira jó, hogy a valóságtartalmától függetlenül hírértékű.

Szóval azt tartalmazza ez a cikk, hogy van olyan okoshűtője a Samsungnak, amire most már társkereső alkalmazást is kifejlesztettek. Ennek a társkeresőnek a neve a Refridgerdating, és alapvetően úgy működik, mint a Tinder, de persze van egy nagy különbség ahhoz képest.

A különbség pedig az, hogy itt nem a Facebookról behúzott profilképeket kell nézegetni a másikról, hanem a hűtőszekrény polcairól készített fotókat. Ha egy júzernek megtetszik, hogy a másik okoshűtő-tulajdonos miket tárol a jégszekrényében, és ha az illető szintén szimpatizál az általunk bespejzolt hűtenivalókkal, akkor máris megvan a kapcsolat! Kétségtelen, hogy az emberről rengeteget elmond, hogy miket eszik-iszik, de már ott is telitalálat az ötlet, hogy aki úgy érzi, hogy a boldogsághoz egy okoshűtő szükséges, az nyilván jobban teszi, ha más okoshűtő-tulajdonosok között keres társat.

Egy bökkenő azonban van: ennek a készüléknek az a neve, hogy Family Hub Refrigerator, azaz kifejezetten egy családoknak kifejlesztett, kb. kisszoba méretű jégszekrényről van szó. Társat keresni ezzel szemben tipikusan szinglik szoktak, akik egyedül élnek, és több okból sincs szükségük egy ilyen gigahűtőre, akármilyen okos is az (nem esznek ennyit, ritkábban főznek maguknak, ritkábban étkeznek otthon). Esetleg szeretőkeresőnek lenne jó az okoshűtős társkereső, amiben családos emberek kereshetnek maguknak alkalmi partnert? Csak ehhez meg pont kevésbé passzol a téma: ki az, aki annak alapján választja ki a szeretőjét, hogy milyen hűtője van az illetőnek, és az mit tartalmaz?

Mindenesetre érdemes megnézni ezt a frenetikusan erőltetett és életszerűtlen reklámot, ami bemutatja, milyen praktikus fícsöröket tartalmaz ez a bizonyos Family Hub. Ebben egy tökéletes, de nagyon modern család egy napját követhetjük végig, ahol reggel az Übert is a hűtővel hívja ki az apuka, aki azonban nem maga megy dolgozni, mert az az anyuka dolga, az édesapa marad otthon a kislánnyal. A nap folyamán mindhárman folyton az okoshűtő egy-egy alkalmazását használják, de a reklám nem említi, hogy nap közben apuka egy kicsit társkeresne is a Family Hubbal. A Refridgerdating talán majd a válás után kap szerepet ennek a családnak az életében, esetleg akkor, ha úgy döntenek, hogy felhagynak a monogámiával és kinyitják a kapcsolatukat.