Az utóbbi időben számos új platform jelent meg azok számára, akik az interneten keresztül szeretnének párra találni. A laza, közvetlen oldalakon túl egyre több a specifikus, adott csoportoknak szóló társkereső oldal. 

Az ilyen oldalak legújabb  generációjának képviselője a Szépvagy.hu.  Erre a társkeresőre csak úgy lehet regisztrálni, hogy az ember feltölt magáról egy képet, majd várja, hogy a már felhasználói státuszban lévő szépek mit szavaznak a külsejéről. Ha a már regisztrált felhasználók kollektíven úgy döntenek a friss jelentkezőről, hogy a fotói alapján elég szépnek tűnik, akkor beengedik.

A Velvet egyik olvasója, Andrea részletesen megosztotta velük a tapasztalatait az oldallal kapcsolatban, amit itt most közzé is teszünk: 

Nem könnyű ma a netes társkeresőkben megtalálni a valóban hasznos, működőképes oldalakat. Semmi másból nem áll az egész, mint lájkokból, vagy jobbra-balra húzogatásból. A végén pedig hiába tetszik meg valaki, gyakran addig sem jut el a dolog, hogy egyáltalán beszélgetni kezdjünk.

Teljesen véletlenül futottam bele a szépvagy.hu nevű randioldalba. Először a buszon utazva vettem észre a plakátját. Azt hittem, ez is csak egy a sok közül, de valamiért mégis megmaradt a szöveg. Elég szép vagy, hogy bekerülj?

Végül a kíváncsiságom győzött, és felregisztráltam az oldalra. Persze nyilván furcsán hat az emberre, hogy elsősorban a külsőségek alapján ítélik meg, mégis arra jutottam, hogy így talán nem futok bele abba, hogy valaki egész mást rejt a kép, mint aki valójában. Sőt, lelkes lettem, hosszasan válogattam a képeim között, hogy melyiket dobjam be. Még néhány barátnőmet is megkérdeztem, melyik fotót válasszam.

Kíváncsiságból megpróbáltam egy külföldi Insta-lány fotóját használni, de néhány percen belül jött egy e-mail, hogy a kép nem megfelelő. Erre felkaptam a fejem. Érdekesnek találtam, hogy ennyire ellenőrzött körülmények között mehetnek csak ki a képek, holott annyi más oldalon vertek már át engem is kamu fotókkal.

A kupaktanácsom segítségével aztán kiválasztottunk rólam egy valódi fotót, majd kezdődött a várakozás. Szinte minden órában csekkoltam a szavazás állását, és bevallom, rosszul esett, ha valaki arra nyomott, hogy nagyon nem vagyok az esete.

Már majdnem el is feledkeztem az oldalról, amikor megkaptam az e-mailt, miszerint bejutottam a szépek közé. Ez persze megsimogatta az önbizalmamat, és bele is vetettem magam a tagok megfigyelésébe. Közben többen is megnézték a profilomat, egy srác még virtuális kacsintást is küldött.

Összességében hamar felülemelkedtem ezen a szép vagy kérdésen, mivel valójában arról van szó, hogy meg talál-e az a közeg, aki számára vonzó vagy, és vice versa. 

Zsánerem Chris Pine, ezért gondoltam beállítom a keresési szűrőt, hogy csak a magas, sportos, és szőke férfiakat mutassa. Bár kedvenc színészem hasonmását nem találtam meg, azért akadt bőven, aki elnyerte a tetszésemet. Már csak ahhoz kellene bátorság, hogy kezdeményezni is merjek, de talán kivárom, amíg valamelyikük rám ír, addig viszont virtuálisan rájuk kacsintok a biztonság kedvéért.