Labor of Love címmel indított új realityvetélkedőt a Fox nevű amerikai csatorna május 21-én. Az új koncepciót két dologgal próbálják a nézők figyelmébe ajánlani: az egyik az, hogy a műsorvezető Kristin Davis, azaz Charlotte a Szex és New Yorkból. A másik, hogy sorozat egy fontos különbséget leszámítva alapvetően olyan, mint a Nagy Ő, ami Amerikában akkora siker, hogy 2002 óta folyamatosan megy, és eddig 24 évad volt belőle, és akkor még a leágazásokat nem is számoltuk.

Amíg a Nagy Ő-ben van egy férfi(/nő) és az ő szerelméért vetélkedik egy tucat vagy több versenyző, addig a Labor of Love-ban nem az a műsor célja, hogy a nyertes versenyző párkapcsolatot létesítsen a Nagy Ő-vel, hanem az, hogy a győztes teherbe ejtheti a Nagy Ő-t. A műsor középpontjában egy elvált, 41 éves nő áll, Kristy, akinek nem csak a neve, hanem az arca is eléggé hasonlít a műsorvezető színésznőére, és akit az alábbi beharangozóban ön is megtekinthet.

Szóval ez a 41 éves Kristy azt mondja, hogy ő most már kiöregedett a randizgatásból, viszont családot akar alapítani, szóval számára nem az a cél elsősorban, hogy örök szenvedélyben éljen egy férfival, hanem az, hogy gyereke lehessen. Nem magának keres partnert, hanem apát keres a születendő gyerekének. 15 apajelöltet sikerült a producereknek összetrombitálni a műsorba, közülük a különböző feladatok (pl. szülési fájdalmakhoz hasonló kínok kiállása) alapján nem megfelelőnek ítélteket Kristy egy tableten futó app segítségével ejti ki a játékból. Feltéve persze, hogy játéknak lehet tekinteni egy olyan eljárást, aminek az eredménye egy emberi élet lesz.

Csomó kérdés felmerül, amikre a válasz azonban a beharangozóból, illetve a The Guardiannek az első 4 rész alapján írt, érthetően extrémnegatív kritikájából nem derül ki:

  • Hogyan fog zajlani a műsor középpontjába helyezett megtermékenyítés? Természetes úton vagy mesterséges eljárással? Láthatjuk-e majd ezt is a műsorban?
  • Követik-e majd a kamerák Kristyt a terhessége során, a szüléskor (a labor angol szó szülést is jelent), utána?
  • Milyen szerepe lesz a kiválasztott apának a gyerek felnevelésében?
  • Mit gondol egy pszichológus, milyen hatással lesz majd a gyerekre, amikor megtudja, hogy az ő léte egy milliók szórakoztatására létrehozott tévéműsor eredménye?
  • Nincs valami családvédelmi hatóság az USA-ban, amelyik leellenőrzi, hogy egy olyan nő biztosan alkalmas-e az anyaságra, és egy olyan férfi biztosan alkalmas-e az apaságra, aki egy ilyen műsorba jelentkezik?
  • Kristin Davisnek tényleg olyan szinten elfogyott a Szex és New Yorkkal megkeresett pénze, hogy rá van szorulva, hogy egy ilyen szereplést elvállaljon? (Na jó, erre a válasz sajnos minden bizonnyal egy igen.)

Hát igen, sok tévéműsorral van így az ember, hogy rengeteg dolog kiderül az adásból, csak pont az nem, ami az embert érdekelné. A fenti borítókép mindenesetre 2015-ben készült a most 55 éves színésznőről.