Több mint egy évtizedre nyúlik vissza Vilmos herceg és Kate Middleton kapcsolata,  még az egyetemen ismerkedtek össze egymással. Bár a 2011-es esküvőjük óta úgy tűnik, teljes a harmónia közöttük, és három trónörökösről is gondoskodtak már, az igen kimondása előtt azért ők is átéltek néhány hullámvölgyet, írja a Just Jared.

Nemcsak Meghan Markle-ről és Harry hercegről jelent meg nemrég egy titkokat leleplező könyv, egy Robert Lacey nevű történész most Vilmos és Harry hercegről írt egy könyvet, amit hamarosan már olvashatunk is. A Battle of Brothers (Fivérek harca) c. dokumentumkönyvben azonban nemcsak a testvérekről, hanem Vilmos szerelmi életéről is kiderül majd néhány érdekesség, például azt, hogy 2007-ben Vilmos telefonon szakított Katalinnal. 

Abban az évben április 11-én Kate kikéredzkedett egy meetingről a Jigsaw ruhaboltban, ahol akkoriban kezdett el dolgozni. Vilmos hívta, ezért kiment egy másik szobába, de néhány vásárló így is hallhatta a beszélgetés foszlányait. Kate körülbelül egy óráig beszélt zárt ajtó mögött. Amikor kijött, szingli volt. 

Lacey szerint a gyors szakítás után, melynek részleteit még ő sem tudja, Vilmos hercegnek nagyon nehéz volt új barátnőt találnia, mivel a körében mozgó nők még Vilmosnál is jobban tudták, kiért van odáig igazából a férfi: természetesen Kate Middletonért. 

A szakítást viszonylag gyors békülés követte: 10 héttel később már ismét csókolózni látták a párt egy dorseti eseményen.