horoszkóp

Pintér Luca

pl
Pártai Lucia beszállt a politikába Pártai Lucia beszállt a politikába

A meteorológus a DK és a Mindenki Magyarországának Mozgalom támogatásával, függetlenként indul Szarvason.

szeptember 14. 08:00

Már tavaly elítélték, de csak két napja kezdték körözni a ligetvédőt Már tavaly elítélték, de csak két napja kezdték körözni a ligetvédőt

Komáromyt a bíróság 2018. október 18-án a távollétében ítélte el, de a végzést nem tudták neki kézbesíteni.

szeptember 13. 16:50

Jelentkezzen, akit átvert a Wizz Air partnere! Jelentkezzen, akit átvert a Wizz Air partnere!

A légitársaság ugyanis nem fogja megkeresni azokat, akiket a Malév GH korábban megtévesztett. A cég a panaszos ügyeket viszont kivizsgálja.

szeptember 13. 16:39

Hiába döntött a bíróság múlt csütörtökön, hogy visszavonják Komáromy Gergely, azaz G Ras körözését és törölték a Körözési Nyilvántartó Rendszerből, a rendőrök pénteken a hajnalban a férfi idős szüleinél jelentek meg, ahol a férfit keresték.

A zenész-ligetvédő-aktivistát még tavaly október 18-án a távollétében ítélték 200 óra közmunkára, de mivel a végzést majdnem egy évig nem tudták kézbesíteni neki, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság szeptember 10-én körözést adott ki ellene. Bár Komáromy állította, semmilyen idézést nem kapott, ezért aztán szeptember 12-én,  csütörtökön maga ment el a bíróságra. Az épületbe már nem jutott be, mert a Markó utcában két rendőr igazoltatta, majd bevitte a kapitányságra. 

A tárgyalást viszont még aznap megtartották, ahol

megszüntették Komáromy körözését és odaadták neki a 200 óra közmunkáról szóló végzést. Ő azonban a tárgyalás megtartását kérte, így a végzés nem lett jogerős.

Pénteken hajnalban aztán a rendőrök a körözés alapján Komáromy idős szüleinél keresték a férfit. Egy olyan körözés alapján, amit a bíróság szerint a tárgyalás után azonnal töröltek. A Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta, hogy 

A tárgyalást követően a bíróság azonnal intézkedett, hogy a terhelt adatai a HERMON Körözési Nyilvántartó Rendszerből haladéktalanul törlésre kerüljenek.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy akkor mégis miért mentek ki a férfi szüleihez, a BRFK csak annyit írt, hogy  „miután megállapították, hogy a férfi körözés hatálya alatt már nem áll, távoztak a helyszínről”.

 

Dunabogdányban egy kőbánya területén ragadt az egyik sziklapárkányon a minap egy bárány. Annyira elvétette az úti célt, hogy két napig nagyjából ugyanazon a két négyzetméteren tudott csak mozogni, mivel felette görgeteg köves rézsű és két méteres függőleges sziklafal, alatta meg a 60 méteres szakadék húzódott, amiből egyértelműen látszott, nem lesz egyszerű a hazajutás. 

De ekkor jöttek a hős tűzoltók és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei, akik kötéltechnika segítségével felhozták az állatot. A bárány ép bőrrel megúszta és valószínűleg már valamelyik réten legelészik. 

 

És arra emlékeznek, amikor elfogták az öt éve barlangban bújkáló kecskét?

Amikor a következő története olvasva azt hiszi, hogy ennél bénább tényleg nem lehet valaki, jön az újabb fordulat, és kiderül, hogy de, lehet.

A történet főhőse egy 27 éves kiskunhalasi férfi, akinek

  • nem volt jogosítványa;
  • de azért ellopott egy autót;
  • a lopott kocsinak meg lopott egy rendszámot is.

Az újabb csavar, hogy a férfi a lopott rendszámmal felszerelt lopott kocsival begurult egy benzinkútra, ahol 14 ezer forintért tankolt, amiért nyilván nem akart fizetni.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Bernd Weissbrod / MTI / EPA

És most jön a DE: a töltőpisztolyt nem akasztotta vissza a helyére, így amikor el akart száguldani, kitépte a kútoszlopot a helyéről. Persze ez sem állította meg, elhajtott és Kiskunhalas közelében

egy oszlopnak ütközött.

Plusz információ, hogy a férfi dizájnerdrogot fogyasztott, így drogfogyasztás miatt is eljárást indult ellene. Az ügyészség pedig jármű önkényes elvételével, egyedi azonosító jellel való visszaéléssel és rongálással vádolja.