Ismét borzolja a kedélyeket dr. Gunther von Hagens: a német anatómus legújabb kiállításán szeretkezést ábrázolva mutat be két preparált hullát. A horroralkotásban a férfi hanyatt fekve helyezkedik el, a nő pedig háttal neki, lovaglópózban ül rajta. A rákbetegségben elhunyt, haláluk után összejött pár önként jelentkezett testdonornak: az asszony kifejezetten nemi aktust ábrázolásához kérte felhasználását.

Korábbi kiállításai miatt már sokan támadták, most mégis újabb bemutatóval sokkolja a közvéleményt a német anatómus, dr. Gunther von Hagens: preparált hulláit szexuális aktus közben mutatja be Berlinben.

Lenyúzott ló, bőr nélküli terhes asszony

A 64 éves orvos legelőször 1996-ban, Japánban mutatta be az általa kifejlesztett, különleges eljárás révén tartósított holttesteket. A plasztináció végeredménye során az élettelen emberi test szagtalanná, higiénikussá, időtállóvá, formálhatóvá, könnyen szállíthatóvá és bemutathatóvá válik – a hullaprofesszor pedig élt is a lehetőséggel.

A plasztináció

A plasztinációs eljárást Günther von Hagens professzor dolgozta ki Heidelbergben, 1978-ban. Az eljárás folyamán a készítményből eltávolítják a vizet és a lipideket, és ezek helyére egy szilikon polimert juttatnak.

(Forrás: Anatonómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet)

A furcsa pózokba rendezett halottak (kártyázó ember, bőr nélküli terhes asszony, nyúzott ló és lovasa stb.) a szigetországban hol csodálatot, hol pedig elborzadást okoztak a több mint 2.5 millió látogatónak, az egyház pedig halottgyalázást emlegetett. Dr. von Hagens viszont magasról tett az ellentáborra, és újabb és újabb kiállításokat nyitott meg a világ minden táján. Alapanyagból pedig jut bőven, hiszen ez idáig több ezren ajánlották már fel a testüket a bizarr cél érdekében.

Önként jelentkeztek nemi aktus ábrázolására

Így tett az az 58 éves müncheni asszony is, akit 2007-ben a tüdőrákban hunyt el. Halála előtt kifejezetten nemi aktus ábrázolására kérte testének felhasználását. Morbid ötletét párja korai elhalálozásával magyarázta, akinek a halálos ágyán megígérte, hogy a veszteség ellenére is aktívan fogja élni az életét, és boldog lesz egy másik férfival. A sors aztán úgy hozta, hogy ez mégsem következett be, ezért döntött úgy, hogy ha másképp nem jött össze, legalább saját halála után teljesíti a szerelme kívánságát.

Tüdőrákjának diagnosztizálása után nem sokkal egy férfi is bejegyeztette magát a testdonorok közé: az 51 éves mainzi férfi a döntése után egy hónappal halálozott el. Az egykoron szenvedélyes futballista egyszerűen csak rajongását szerette volna ezzel a gesztussal kifejezni von Hagens művészete előtt.

A professzor nem találja perverznek a kiállítást

A Bild információi szerint ők ketten azok, akiknek szeretkezést ábrázoló preparált teste borzolja a kedélyeket a május 7-én megnyílt berlini "Cycle of Life" nevű kiállításon. A doktor megálmodott horrormunkájában a férfi hanyatt fekve helyezkedik el, a nő pedig háttal neki, lovaglópózban ül rajta. A szexualitással tuningolt legújabb hullakirakat már a megnyitása előtt kiverte a biztosítékot sok mindenkinél. Kai Wegner kereszténydemokrata képviselő szerint például kétséges, hogy a német jogrendszer összeegyeztethető egy ilyen gusztustalan tárlat.

Mindazonáltal a mester még csak nem is találja perverznek a bemutatót, mint mondja, a testdonornak ajánlkozó férfiak kétharmada, a nőknek pedig egyharmada engedélyezte, hogy testét nemi aktus ábrázolására használják.

A következő felvételt csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!