Az öt legkínosabb eset, amit pornó okozott

2009.06.14. 21:47
Nem is kell hozzá túl komoly hacker támadás, elég csak egy távirányító, hogy ott villanjon be pornófilm, ahol nem kellene: szupermarketben több száz vásárló előtt, vagy éppen egy komoly hírműsorban. A Metro.co soron követte az elmúlt időszak pornóbotrányait, és kiválogatta az öt legkínosabb szituációt, amit véletlenszerű, vagy tréfának szánt nemi szervek felbukkanása okozott.

Pornó a brit belügyminisztérium honlapján

A brit belügyminisztérium honlapját böngészte épp egy felhasználó, amikor az egyik külső linkre kattintva japán pornóoldalon találta magát. Az angol úriember terrorista-elhárító információk után kutatott, ehelyett számtalan pornókép árasztotta el a képernyőjét. A panasz után a belügyminisztérium azonnal eltávolította a linket, és miután sokáig hackelésre gyanakodtak, kiderült, hogy csak a domain név regisztráció járt le, a pornósite pedig azonnal élt a lehetőséggel.

prn450

Az eset azért is volt rendkívül kínos, mert pár nappal korábban bukott ki annak a belügyminiszternőnek az ügye, akinek képviselői költségelszámolásának listáján egy fizetős tévécsatorna felnőtt filmjei is szerepeltek. Jacqui Smith a pornónézést gyorsan a férjére kente, mint azt környezete elmondta, az asszony nem tartózkodott otthon a letöltések ideje alatt: távollétében párja, Richard Timney szórakoztatta magát.

Nemi szervek a Tescoban

Hatalmas megdöbbenést és botrányt váltott ki, amikor egy angliai Tescoban a gyanútlanul sétáló vásárlók a szokásos videoklipek helyett hatalmas nemi szerveket kaptak az arcukba húsz darab tv képernyőjén keresztül. Az eladóknak az tűnt fel, hogy egyre több ember gyűlt a szupermarket elektronikai részlegére. A felnőtt tartalmak több mint öt percig voltak láthatóak, az incidensért az áruház szóvivője nyilvánosan is bocsánatot kért. Mint mondta, az ügyben belső vizsgálatot indít, nem kizárt ugyanis, hogy valamelyik munkatársuk követte el az ízléstelen tréfát, de az is lehet, hogy az egyik vásárló váltott csatornát.

prn451

Cambridge-i városképek helyett szexfotók

Rövid ideig pornográf képekkel találhatták szemben magukat azok az internetezők, akik Cambridge-ről szerettek volna némi információt kapni. Az egyik turisztikai honlapon ugyanis egy furcsa humorérzékkel megáldott hacker szexképekre cserélte le a főoldalon lévő városképeket. Profizmusát némiképp beárnyékolta, hogy a hatóságok rövid időn belül elcsípték.

prn452

Super Bowl közben Evan Stone pénisze

Az egész világot bejárta az a felvétel, ahogyan egy hétvégi tucsoni Super Bowl közvetítést megszakít egy pornójelenet. Evan Stone pornószínész farkát több ezer sportrajongó nézte elszörnyedve, a jelenet miértjére pedig azóta sem sikerült magyarázatot adni. Az Arizona Daily Star című újság szerint a film egy másik csatornáról villanhatott be, amit ugyanabban az időben sugárzott a fizetős szolgáltató.

Szexjelenet a híradóban

Phoenix városában hírműsort váltott egy félperces pornófilmrészlet. Az nem derült ki, hogy hányan látták a jelenetet, de a KPPX-TV-t azonnal dühös telefonálók árasztották el. A csatorna szóvivője egyből bocsánatot kért a nézőktől és belső vizsgálatot rendelt el. Kiderült, hogy az esetért a televízió egyik munkatársa volt a felelős, akinek azonnal távoznia kellett „tűrhetetlen szabotázsakcióra" hivatkozva.

prn453