Egy igazán jó leánybúcsú vagy csajos buli el sem képzelhető chippendale fiúk nélkül. De hogy milyen egy igazán profi produkció, arról Molnár Attilát kérdeztük. Kiderült, hogy nem elég a csinos pofi, a kigyúrt test és a jó zene. Hogy mégis ki a legjobb, azt döntsék el helyettünk.

A látszat ellenére nem egyszerű, inkább összetett feladat a chipendale-eké. Nem elég ugyanis a csinos pofi, a jó test, a jó zene és a tánc - szükséges a tehetség, kitartás, a nők iránti tisztelet és a szenvedély – tudtuk meg Molnár Attilától. A 39 éves chippendale fiú már 15 éve hivatásszerűen vetkőzik leánybúcsúkon és magánpartikon, és az egyik legjobbnak tartják a szakmában Magyarországon. Főszereplő volt a Belga együttes Szerelmes vagyok című klipjében (a kopasz táncos) és Varga Zsuzsának is bekavart hátulról a Kockahasban. Mellesleg Molnár Anikó bátyja.

Őt kértük fel arra, hogy véleményezze az általunk kiválasztott hat előadást, a sorrend felállítását viszont az olvasóinkra bízzuk. Döntse el, melyik chippendale srácot látná szívesen a leánybúcsúján, vagy – hogy férfi olvasóink is szavazhassanak – melyiket rendelné meg párja születésnapi bulijára!

1. James Bond

Molnár Attila: Többféle chippendale táncos létezik: van, aki jól néz ki, de nem jó az előadásmódja. Van, aki kevésbé rendelkezik jó külsővel, viszont jó az előadott produkció. Van olyan típus, aki nem néz ki jól és az előadása sem ér semmit - szerencsére ebből kevés van, viszont ritka az olyan táncos is, aki jóképű, jó a teste, és a produkciója is profi. Györe Péter jó pasi, és mint ahogyan a videón is látszik, a koreográfiája kidolgozott - szinte minden mozdulata előre megtervezett - de nem egy táncos típus. Vitathatatlan viszont, hogy Magyarországon ő az egyik legjobb chippendale fiú – bár nekem ebben a produkcióban az a lovaglás a vége felé nem igazán tetszik.

 

2. Cowboy

Molnár Attila: Jól néz ki a srác, de már a produkció elején leszűrhető, hogy a külsejével kompenzálja azt, hogy nem tud táncolni. Egy vadabb születésnapi bulin vagy egy lánybúcsún pedig már ez is éppen elég a sikerhez. Tudni kell, hogy miben jó az ember, és azt az előtérbe helyezni - amiben pedig gyenge, azt nem szabad erőltetni.

3. Többszemélyes

Molnár Attila: Jóképűek, jó a testük, jól is mozognak, az akrobatikus elem külön dicséretet érdemel - koreográfia viszont nincs. Ha pedig ketten mennek ki a színpadra, legalább egyforma ruhában kelle, úgy sokkal látványosabb. Jók lennének, ha egy kis időt szánnának a táncmozdulatok megtervezésére.

4. Home videó

Molnár Attila: Mintha a Tök alsó című film első részének egyik jelenetét látnánk, Rob Schneidertől – szimpla bohóckodásnak tűnik ez a tánc, pedig lehet, hogy teljesen komolyan gondolja. Itt a vékonyabb testalkatú fiúról van szó, ami ugyan lényegtelennek is tűnhet – hiszen a produkció a legfontosabb – de mégsem az. A nők szerint ugyanis az igazi chippendale férfi magas és nagydarab. Ezt a srácot simán lekisfiamoznák bármelyik lánybúcsún.

5. Sikoly

Molnár Attila: A chippendale lényege az, ami a szexben az előjáték, ezért nem szabadna, hogy túl sok köze legyen a szexhez. Lehet, hogy levetkőzöm a végén, de soha nem mutogatom magam. Persze vannak kivételek, például előfordult, hogy egy lánybúcsún a táncos fiú megfogatta a farkát a menyasszonnyal, és olyan is volt már, hogy a péniszéről nyalatta le valaki a tejszínhabot. Az alábbi srác is leginkább a saját, mintsem a nők szórakoztatására adja elő magát a színpadon. Az arca érzelemmentes, már-már savanyúnak mondható, pedig elő kell adni, hogy az összes nőt kívánod. Értük vagy ott, nem azért, hogy téged istenítsenek. Csöpögjön a bugyi, ez a lényeg.

6. Tengerész

Molnár Attila: Hosszú másodpercek telnek el, és a srác még sehol. Ráadásul a jelmeze is szörnyű: felvett egy szakácsköpenyt, hozzá egy tengerész sapkát. A zene sem illik hozzá, bár ehhez a mozgáskultúrához lehet, hogy pont elég. Én ezeket a nagy, teátrális mozdulatokat is mellőzni szoktam, tönkreteszik a produkciót.