Két olvasónk öt terméket próbált ki párjával tetőtől talpig elmerülve a síkosító gélek okozta élvezetekben. Kiderült, hogy nem minden esetben a legismertebb termék a legjobb, sőt. Az agyonreklámozott Durexet mindkét pár alaposan lehúzta, és annak ellenére, hogy mindenféle illatosított és ízesített cuccokal vannak tele a szexshopok és a drogériák, győztesként azt a terméket hozták ki, aminek se íze, se bűze.

Síkosítók terén két tapasztalatlan párt kértünk meg arra, hogy próbálják ki az általunk kiválasztott öt terméket, és alapos vizsgálatuk után osszák meg velünk tapasztalataikat. Rita először úgy vélte, hogy semmi szüksége nincs eféle dolgokra, de már az első alkalom után extra élményről számolt be, és pár alkalom elteltével már különbséget tudott tenni a termékek között. Zarek régebben olajalapú síkosítóval próbálkozott barátnőjével, de nem nyerte el a tetszését a termék, ráadásul foltérzékeny, így nála még az is szempont volt, hogy a gél ne hagyjon nyomot az ágyneműn.

Durex Play 2in1

Tesztelőink véleménye szerint már a leírása is megtévesztő a Play 2in1 masszázszselé és síkosítónak, hiszen a Durex honlapján egyediként hirdetik, pedig bizony több olyan termék is akad a piacon, ami szintén kétfunkciós. „E-vitamint tartalmaz, ami tök jó, mert táplálja a bőrt, de igazából mindössze ennyi pozitív dolog írható ennek a gélnek a számlájára” – kezdte összefoglalóját a huszonéves Rita, akiben leginkább az keltett ellenérzést, hogy már két perc használat után partnere hátához ragadt a keze. „Ráadásul bő öt perc után az anyag darabossá vált, az eredetileg zselé formájú cuccot söpörni lehetett a bőréről. Nem adtuk fel, kipróbáltuk síkosítóként is, de ez sem dobott az értékelésén. Cirka 2500 forint nem olcsó mulatság ahhoz, hogy a kívánt hatás elérése végett egy alkalommal a 200 ml-es tubus felét elhasználjuk.” Bár tény, ez a síkósító a legolcsóbb a teszt összes szereplője közül.

Pasi tesztelőnk, Zarek heves bólogatással jelezte, hogy szó szerint a háta közepére sem kívánja ezt az anyagot, és megjegyezte, annak ellenére, hogy a legtöbb forgalmazó édes ízű síkosítóként reklámozza a zselét, köszöni szépen, ha orálról van szó, inkább marad a bő nyálnál és a nő hagyományos ízénél. „A külcsín egyébként megnyerő, vibrátorformája van a tubusnak, a benne lévő anyag pedig tele van buborékokkal, nem véletlenül nyúltam ehhez elsőként, na meg úgy gondoltam, a márka kötelez. Mondjuk ágynyekergéshez még nem próbáltam, az lesz a következő lépés, inkább kárba, mint pocsékba.” Mert hát tudjuk, hogy a Durex nem szenved reklámhiányban, és Zarek szerint szükség is van rá.

Fresh Fruits (narancsos)

„Mivel vízbázisú termékről van szó, nem éppen szerencsés az a kiszerelés, amiben forgalmazzák a Fresh Fruits síkosítót” – húzta a száját Rita, de mindössze ennyi negatívumot tudott felsorolni. Mint mondta, nem egy pénztárcakímélő cuccról van szó, a webáruházakban valamivel négyezer alatt kínálják, de összetételének köszönhetően nagyon sikamlós és nem ragad, ráadásul alkalmanként elég belőle egy diónyi mennyiség. „A Durexhez hasonlóan a Fresh Fruits is kétfunkciós, de ha úgy vesszük, három, hiszen ezt legalább tényleg élvezettel használja az ember orális kényeztetéshez is. Már ha édesszájúakról van szó. Azt vettük észre, hogy ha hosszabb ideig tart a szex, ez is könnyen szárad, de elég hozzá egy kis nyál és felfrissül a hatása. ”

Zarek fontosnak tartotta megjegyezni, hogy még a masszázs után sem kell söpörni a megszilárdult anyagot, szépen beszívja a bőr, egyedül az illata ami túl sok neki: „Mintha Tutti Fruttival szexelne az ember, de ez is csak ízlés kérdése.”

Aquagilde (banános)


„A legfinomabb” – szögezte le Rita az Aquagilde kóstolása után, pedig a banán íz eléggé elcsépeltnek tűnik a szexiparban. Tesztalanyaink mindössze azt nehezményezték, hogy 2690 forintért ez sem olcsó, és mivel szintén vízbázisú síkosítóról van szó – ami sokkal jobban hígabb, mint a Fresh Fruits – és ugyancsak fogkrémtubushoz hasonló tárolóba adagolva, spórolni sem nagyon lehet vele: mindenhová folyik belőle. „A végén már Technokol ragasztóhoz hasonló kis maradványok csüngtek a tubuson, ami ugyan a tesztelés örömét nem csökkentette, de utána a ráragadt koszt kapargattuk." Zarek szerint ez a termék az, amit masszázsra pocséklás lenne elhasználni, és meg kell hagyni kizárólag az orális élvezetekre. „Akkor kevesebb is fogy belőle, és tényleg messzemenően ennek volt a legjobb íze az összes közül.”

Toy Joy (epres)

„A csomagolással és a gél állagával ugyanaz a probléma, mint az Aquagilde esetében, sőt, igazából csak ízben lehet különbséget tenni” – magyarázta női tesztelőnk, aki ezek után méltatlankodva nézte meg az árbéli különbséget. Zarek véleménye teljes mértékben megegyezett Ritáéval: „Tényleg semmi különbség nem tapasztalható a kettő között, csak ízben. Ebben az esetben viszont a banános klasszisokkal jobb, így nem is nagyon értem, hogy a Toy Joy miért drágább az Aquaglide-nál több mint ezer forinttal. Minden bizonnyal ez is egy befutottabb márka, aminek a nevét meg kell fizetni.”

Wet Naturals

Használt már síkosítót?

Természetes összetevőinek köszönhetően Rita azonnal lecsapott erre a termékre, ő ugyanis az a típus, akinél még egyes kondom fajták is allergiás tüneteket váltanak ki. (Itt azért azt megjegyeznénk, hogy tesztalanyunk érzékeny bőre ellenére egyetlen termék sem okozott nála bőrpírt, kiütést vagy viszketést.) "Ami azonnal megnyerő volt a 3990 forintos Wet Naturalsnál, hogy illatanyagmentes, és az íze is csak enyhén, alig észrevehetően édeskés. Mindenesetre pont elég ahhoz, hogy az előváladék ízét közömbösítse - persze ez azok számára előnyös, akik nincsenek túlzottan oda a partnerük ízvilágáért." Zarek buborékmániája ennél a terméknél is bizonyosságot nyert, és megjegyezte, annak ellenére, hogy talán ez az egyik legdrágább síkosító, minimális mennyiséget használtak el belőle a párjával az együttlét alatt, de az bőven elég volt.

A termékeket az Erotika Pláza biztosította.