A világ egyik leghíresebb szexbloggeréről, a Belle de Jour szerzőjéről hat év után derült ki, hogy valójában egy bristoli kutatóorvos, aki az idegrendszer fejlődési rendellenességeivel és rákkutatással foglalkozik. Dr. Brooke Magnanti az egyetem utolsó évében kezdett prostiként dolgozni, és egy éves call girl karrierje alatt óránként kilencvenezer forintot keresett.

Hatévnyi bujkálás után november 15-én, vasárnap felfedte kilétét a világ egyik leghíresebb szexbloggere, a Belle de Jour: Diary of a London Call Girl (A nap szépe: egy londoni call girl naplója) című brit blog szerzője. Kiderült, hogy a 34 éves Dr. Brooke Magnanti egy bristoli orvosi kutatóintézet elismert szakembere, aki fertőzések okozta idegrendszeri fejlődések kutatásával és rákkutatással foglalkozik.


A 2003-ban indított Belle de Jour-t a The Guardian még abban az évben a legjobb brit blognak választotta. Dr. Magnanti fél éven át, 2006 májusáig rovatot írt a The Sunday Telegraph-nak, majd blogját könyv formájában is kiadták The Intimate Adventures of a London Call Girl (Egy londoni call girl intim kalandjai) címen, az ITV2  pedig sorozatot is csinált a sztoriból. Ez lett a Secret Diary of a Call Girl (Egy call girl titkos naplója).

A viharos érzelmek segítették a döntésben

Dr. Brooke Magnanti a The Sunday Times-nak mesélt titkos életéről, állítólag azért, mert elérkezettnek látta az idő, hogy egyesítse a két személyiségét. Legalábbis a blogján ezt állítja. A Telegraph munkatársai szerint azonban a döntés oka ennél prózaibb: volt pasija állítólag megfenyegette, hogy elárulja kilétét, Dr. Magnanti azonban ezt nem várta meg. "Az érzelmek vihara és a körülmények összjátéka vezetett rá, hogy felfedjem a kilétem." - állítja - " És tudják mit? Sokkal jobb így." A nő úgy érezte, hogy bár minden olyan írónak fontos az anonimitás, aki kompromittálhatja magát, számára mégis fontosabb, hogy a világ elé álljon. Dr Brooke szerint egyébként nem volt túl mókás az inkognitó, hiszen még saját könyvének bemutatóján sem tudott megjelenni.

Szakdolgozatírás közben lett prosti

A doktornő akkor döntött úgy, hogy luxusprostinak áll, amikor 2003-ban épp a szakdolgozatát írta a Sheffield egyetemen, és anyagi körülményei nem tették volna lehetővé, hogy lediplomázzon. Olyan munkát keresett, ami nem vont el sok időt a tanulástól, viszont eleget fizetett a lakbérhez és a kényelmes élethez. A Daily Mail szerint a nő kezdetben programozóként is dolgozott az escort mellett, de másodállását végül feladta. Állítólag call girlnek lenni szórakoztatóbb volt.

Magnanti heti két-három alkalommal találkozott az ügyfelekkel, akikkel általában két órát töltöt, óránként 300 fontért (90 ezer forint). Prosti karrierjének tizennégy hónapja alatt több tucat férfival férfival feküdt le, és bevallása szerint nem bánta meg.

A kutatóorvos kilétét összesen hat ember ismerte, szülei is csak a nő vasárnapi bejelentése után értesültek gyermekük múltjáról. Magnanti kollégáinak már egy hónappal korábban bejelentette a hírt, ők állítólag nagyon megértően fogadták. A nő egyébként már részben elköszönt olvasóitól, bár ígérete szerint még lezárja Belle de Jour történetét. Most egyébként épp egy új regényen dolgozik,  ami a tervek szerint 2012-ben jelenik majd meg.

Nem ő volt az első

Nem Belle de Jour az első szexblogger, aki írásainak sikerét követően felfedi kilétét. Az Egyesült Királyság 2006-os bestsellerének szerzője, aki Abby Lee álnéven tette közzé nemi életének részleteit, 2004-ben kezdte írni Girl with a One-track Mind című blogját. A legjobb brit és ír bloggernek választott Abby Lee, azaz Zoe Margolis kilétére 2007-ben szintén a The Sunday Times munkatársa jött rá.