Az idei legnívósabb európai pornódíjátadón, a Hot d'Oron egy magyar pornós, Choky Ice vehette át a legjobb pornószínésznek járó elismerést. A világhírű felnőttfilmes tizenöt éves szakmai tapasztalattal a háta mögött a kialakult sztereotípiákról, és tévhitekről beszélt a Velvetnek. Kiderült, hogy nem minden az izom, a potencianövelő szerek pedig nem férnek meg profi produkciókban. Choky kitért a magánéletére is, ami mindaddig remekül tud működni, míg nincs érzelmi kötődés.

Az idei év legjobb európai pornószínészének járó elismerést egy magyar pornósztár, Choky Ice, alias Csáky Attila zsebelte be Európa egyik legnívósabb pornódíjátadóján, a Hot d'Oron, Párizsban. A miskolci származású, nemzetközi karriert befutott pornós már tizenötödik éve van a szakmában, bizarr művészneve pedig már minden nagy cégnek ismerősen cseng, ugyanis a legkeresettebb színészek közé tartozik.

Lényeg, hogy álljon a cerka

Choky Ice huszonhárom évesen csöppent a felnőtt filmiparba. Mint mondta, akkorra már modellként és táncosként is dolgozott, az „egy kalap” esete miatt pedig innen már csak egy lépés volt a pornócasting. „Munkám során több filmes lánnyal találkoztam, a lehetőség adta magát, és nem sokkal később már ott voltam a válogatásokon” – mesélte a Velvetnek, és hozzátette, a kialakult sztereotípiákkal szemben már ezen a ponton is sok a tévhit, például az sem igaz, hogy elsősorban izmos pasikat keresnek a produkciókhoz. „Az első és legfontosabb dolog az állóképesség. Mivel én már régóta vagyok a szakmában, és nem kell válogatásokra járnom, csak a saját tapasztalatomat mondhatom el: ott és akkor azt várták el tőlem, hogy toljam le a nadrágomat és állítsam fel magamnak. Ha ki tudod kapcsolni az agyad, ha meg tudod szüntetni a külvilágot magad körül, és erekciót tudsz kiváltani, akkor nyert ügyed van. (Bizonyítékra vágyó olvasóink kattintsanak ide, de a nagyfokú punci- és faroktartalom miatt csak akkor, ha már elmúltak 18 évesek!)

Innentől kezdve akkoriban bevált szokás volt, hogy a kezdőket egy úgynevezett „beszoktató jelenetekbe” teszik, ami leggyakrabban gang-bang-et jelent. A rendezők ugyanis nem szeretnek kockáztatni, és elkerülvén azt a szituációt, hogy merevedés hiánya miatt leálljon a forgatás, egyszerre akár 8-10 fiúval is dolgoznak. Ha ebből bármelyik is csődöt mond, az nem olyan feltűnő, és nem okoz akkora anyagi kárt, mintha kizárólag rá építették volna a jelenetet.”

Choky-nak szerencséje volt, rögtön elkerült egy nagy német céghez, és máris profikkal dolgozhatott, de elmondása szerint mai szemmel már kiröhögi a legelső alakítását. Azóta eltelt másfél évtized, a színész pedig legfőképp annak tudja be a sikerét, hogy soha nem volt szüksége potencianövelő szerre. „Biztosan vannak, akik használnak ilyen dolgokat, de a profizmus azt jelenti, hogy az agyban le tudod rendezni, hogy kamerák vesznek körül. Mivel körülöttem soha, senki nem használt ilyen szert, nem tudom igazából, mennyi ideig tart a hatása, de biztosan nem addig, míg egy forgatás eltart. Közben szünetek is vannak, sminkelés, stb., szóval nem is nagyon értem, hogyan kivitelezhető. Mint mondtam, ez profi produkcióknál nem fordulhat elő, maximum középkategóriásoknál."

Ha nincs szerelem, nincs sírás

A sztár szerint az is tévhit, hogy a pornósok java a szakmán belül keresi és találja meg a párját. Sőt, állítása szerint elenyésző azok száma, akik összejönnek. Mindemellett az is kiderült, hogy a civil csajok alapvetően jól fogadják a nem éppen hétköznapi foglalkozás hírét: „Ha ez merül fel témaként, leginkább a kíváncsiság támad fel bennük, de semmiképp nem viszonyulnak negatívan a dologhoz. És minél többet beszélgetünk erről, annál jobban megismernek, és már nem a pornóst látják bennem, hanem azt, aki valójában vagyok” - magyarázta, ami mindeddig szép és jó, ám a kapcsolat maga már nem működik olyan egyszerűen.

„Amíg érzelmileg nem kezd el kötődni hozzám, addig nincsen semmi probléma. De attól a ponttól kezdve, hogy szerelmes lesz, beindul a féltékenykedés. Az jár a fejében, hogy már megint egy másik nővel/nőkkel leszek több órán keresztül, hogy a másik testét fogom simogatni, a másikat fogom csókolni. Innentől kezdve hasonlítgatni kezdi magát a pornószínésznőkhöz, lealacsonyítja magát hozzájuk képest, bebeszéli magának, és el is hiszi, hogy nem tetszik nekem, hogy nem kell már nekem. Pedig, én nem hozzá mennék este haza, ha ez így lenne.”

Melóhelyen dugás, otthon szeretkezés

És Choky alig várja, hogy hazaérjen. Mint mondta, lehet bármennyire is fárasztó a munka, estére ki van éhezve arra, hogy a barátnőjét érezze. „Egy szakács is két dolgot tesz a robot után: vagy soha nem fog főzni többé otthon, vagy pontosan az ínyencségeket fogja igényelni, és azt elkészíteni otthon, amit ő szeret.” A pornószínész pedig az utóbbi kategóriába sorolja magát. Úgy véli, nem szabad párhuzamot vonni: a munka az munka, a magánélet pedig magánélet. A munkahelyén dug, otthon pedig szeretkezik.

"Most saját magam ellen beszélek, de ezt az életmódot egy párkapcsolaton belül elfogadni nem lehet. Aki ezt mondja, az hazudik, az nem szereti a másikat, csak érdekből van vele. Nekem ezért nem volt a szakmából barátnőm, mert még én sem bírtam volna feldolgozni ezeket a dolgokat. Számomra a nő (a párom) az nő, és nem a vágyaim kielégülésének tárgya.

Egyszer az egyik exemnek egy rövidebb szócsata után megmutattam, milyen is a munkahelyi dugás. Mondtam neki tessék, képzeld oda a kamerát, ezek után pedig olyan mozgással, olyan kifordult állapotban tettem magamévá, a haját is oldalra téve, ahogyan azt a forgatásokon elvárják. Két percig bírta, utána zokogásban tört ki."

A színész tizenöt éves tapasztalatát kamatoztatni is tudja, állítólag volt mit tanulnia a forgatások alatt. „Minden olyan dolgot ki lehet próbálni, amire a magánéletben nem volt lehetőség – mert nem mertél kipróbálni, vagy mert a lány nem volt benne partner. Vagy egyszerűen csak addig nem is érdekelt, aztán rájössz, hogy a fetisizmusban is vannak jó dolgok. Én például a pornózás előtt soha nem próbáltam az anális szexet, és azt is a szakmában tanultam meg, hogy a végbélnyílás környékén jóval több az erogén zóna, mint a hüvelyben, érdemes ott finoman elkalandozni.”

Válságban az ember inkább tejet vesz, mint pornót

Choky Ice szerint három olyan dolog van, ami szerepet játszik abban, hogy mikor fog kiszállni: hogy van-e még kedve csinálni, hogy tudja-e még csinálni (fizikailag), és hogy hívják-e még. „Ha ezekből bármelyikre nem a válasz, vége a pornókarriernek” – mondta, és hozzátette, kacsintgat a kamera másik oldalára is, mert úgy érzi, ennyi tapasztalattal és idővel a háta mögött nagyjából tisztában van az igényekkel. Erotika és romantika – ezt a két kulcsszót hangoztatta, lévén alapból egy romantikus pornószínészről van szó. A legutolsó forgatásról is kellemes emlékeket őriz, mert inkább a testbeszéd volt középpontban, és magára az akcióra elenyésző időt szántak a rendezők.

A válságot ő is érzi, és leginkább a komplett filmeket hiányolja a piacról. „Míg 5-6 évvel ezelőtt bejártuk az egész világot és szebbnél szebb helyeken forgattunk, addig ezt a cégek már nem merik vállalni, mert bizonytalan a megtérülés, leginkább az internet miatt. Persze a pornósite-okat is látványosan elérte a válság. Az ember nem a tejet vonja meg magától, hanem a netes előfizetést az ilyen oldalakra. A forgalom 50%-kal esett vissza, 2-3 olyan cég is van, ami leállt, és voltak olyanok, akik tíz évvel ezelőtti felvételeket vágtak meg és azt rakták ki. Tehát a honlap frissült, de nem új filmekkel.