Egy friss kutatás szerint főként az értelmiségiek keresik az interneten jövendőbeli szexpartnerüket, és a tévhitekkel ellentétben nemcsak a fiatalok, de az idősebbek is előszeretettel látogatják a szexpartneri kapcsolatokat elősegítő honlapokat. Az oldal látogatóinak több mint 20%-a úgy keres magának alkalmi vagy hosszú távú partnert, hogy közben már van párja, sőt többen nemcsak szexpartnert, de lelki társat is keresnek.

A több mint hatvanhatezer regisztrált taggal bíró Szexrandi.hu átfogó kérdőívet töltetett ki az oldal látogatóival, amiből többek között az is kiderült, hogy a szexpartnerre vágyók legnagyobb százalékának a megkapó egyéniség számít, aztán persze már az is fontos, hogy a vágyott partner jó, de inkább kiváló legyen az ágyban.

A nők szabadabban vadászhatnak

A felmérés szerint főként a férfiak keresnek szexpartnert az interneten, de a felület a nők számára is remek ismerkedési felületté vált az elmúlt időszakban, ugyanis a világhálón állítólag sokkal könnyebben tudnak ismerkedni, és nem kell szembenézniük a vetélytársakkal. A kutatás szerint több mint 2000 pár keres erotikus kalandot a honlapon.

Ők túlnyomórészt harmincas és húszas éveikben járnak, és egy harmadik féllel vagy másik párral tennék színesebbé az együttléteiket. A regisztráltak 8 %-a biszexuális élményeket is szívesen kipróbálna. Aki még ennél is kíváncsibb, válogathat a homoszexuális és transzvesztita partnerek 1-1%-a között.

Tartós kapcsolat helyett alkalmi szex

A húszas éveiket élő fiatalok a tartós kapcsolatokkal szemben még az alkalmi szexet részesíti előnyben – derül ki a felmérést összegző sajtónyilatkozatból, ami állítását arra alapozza, hogy a regisztráltak többsége ebből a korcsoportból kerül ki. A 30-39 évesek körében is igen népszerű az online szexpartnerkeresés, mert ez a réteg már kevésbé jár szórakozni, sok időt vesz el tőlük a munka és/vagy a család, így a honlapon céljaiknak megfelelően, rizikó nélkül, egyszerre több partnerrel, és a hosszadalmas udvarlást elkerülve tudnak ismerkedni.

A középkorú regisztráltak száma jelentősen alacsonyabb, a 40-49 éveseknél a nők százalékos aránya mégis magasabb az átlagosnál. A sajtóközlemény szerint a 60 év felettiek is szép számmal képviseltetik magukat a szexpartnerre vágyók között, sőt olyan is regisztrált már az oldalra, aki elmúlt nyolcvanéves. Az oldal látogatóinak nagy százaléka Budapesten vagy környékén él, a sajtónyilatkozat szerint ez azért van így, mert vidéken konzervatívabb a szemlélet.

Értelmiségiek előnyben

A felhasználók nagy része értelmiségi, ami azért jó, mert a levelezésekre a finom szóváltások jellemzők a trágárság helyett. Jellemző, hogy kor és végzettség alapján a férfiak más-más stratégiát alkalmaznak az ismerkedésben. A döntő többségben lévő - 57% - középfokú végzettséggel rendelkezők inkább nyíltabb, célratörőbb, míg a regisztráltak 39%-át adó felsőfokú végzettségűek finomabb, árnyaltabb kommunikációt használnak.

A regisztráltak 44%-a alkalmazott, 40%-a felső-, középvezetői beosztásban van vagy saját vállalkozást vezet, 13%-a pedig még tanuló. Ez is azt támasztja alá, hogy a fontos beosztások súlya alatt az emberek idejét a munka elveszi az ismerkedéstől, ezért használják a
gyors és kényelmes internetes ismerkedést. A jövedelem szerinti
megoszlás is ehhez hasonló eredményeket hozott: a 100-150 ezer Ft-os
jövedelem az átlagos, de a 200, sőt még a legalább 800 ezer Ft havi
jövedelemmel rendelkező felhasználók száma is jelentős.

Több mint húsz százakék titokban keres új párt

Az átlagnak megfelelően a partnerkeresők háromnegyedének még nincs gyermeke, és 65%-uk egyedülálló. 24% azonban már házasságban vagy párkapcsolatban él, és közülük sokan nem a párjukkal együtt keresnek új szexpartnert. Meglepően magas, 13% titkos kapcsolat
reményében böngész az oldalon, és reméli, hogy megkapja valakitől azt, amit a jelenlegi párjától hiába vár.

Bár a kutatási eredmények az mutatják, hogy a felhasználók nagy része kezdeményező, sőt többen már gátlástalannak tartják magukat, mégis a többség a jól bevált helyszínen, a hálószobában szeretkezik szívesen. Persze vannak, akik inkább a fürdőszobában vagy a kocsiban, esetleg a moziban szeretkeznének. A felmérésből az is kiderül, hogy egy átlagos magyar felhasználó számára a heti 3-4 együttlét az ideális.