Két vállalkozó kedvű olvasónk segítségével ötféle női potencianövelő terméket próbáltunk ki, hogy megtudjuk, mennyire hatásosak a szexshopokban árult cuccok. Eszternek és Roninak a termék szagáról, ízéről és a nemi szervükön okozott hatásokról is be kellett számolni, a végeredményt tekintve viszont ne legyen rosszabb dolga egyik tesztelőnknek sem. Ajzószerek már vannak kapszula formájában is, de ebben az esetben a 70-es évek végén Magyarországra betört vietnámi balzsam-utánzat vitt mindent.

Spanyol szerelemkrém

„Nagymamám annak idején mindig vietnámi balzsamot használt a fejfájása megszüntetéséhez – a Spanyol szerelemkrém illata nekem arra a szerre emlékeztet” – nosztalgiázott a 27 éves Eszter, aki szerint valószínűleg ez nem lehet véletlen, hiszen több forrásból is hallotta, hogy az előző is vérbőséget okoz. „A használati utasítás szerint borsónyi mennyiséget érdemes a szeméremajkakra dörzsölni, de tapasztalatom szerint még az is sok, olyan melegségérzetet okoz.” Roni nincs oda az ilyen jellegű dolgokért, és ennyi pénzt soha nem adna ki hasonló dolgokra (4300 forint), de bevallotta, hogy kellemes csalódás érte. „Mindamellett, hogy frissít, egészen különös érzéseket biztosít odalent, és állítom, hogy síkosításhoz is jobb alapanyagból van összeállítva. Ráadásul nem csak nők, hanem férfiak is használhatják. Egyetlen hátránya, hogy az íze borzalmas, így, ha az előjáték során orális szexre kerülne a sor, annak a varázsát teljes mértékben tönkrevágja” – magyarázta levelében.

Libido-Creme

Tesztelőink beszámolója alapján a Libido-Creme a Spanyol szerelemkrémhez képest minimális élményt biztosít: „Az illata és íze olyan, mint bármelyik gyógyszertári kenőcsnek, és a melegségérzés is elmaradt. Szexuális izgalmat ugyan tapasztaltam, de mivel a kezelési útmutató szerint ezt a krémet is a csiklóra, szeméremajkakra kell kenni, könnyen elképzelhető, hogy ez az inger váltotta ki azt is” – kritizálta ezt a terméket Eszter. Roni szerint érdekes adalék, hogy míg a szexshopokban vérbőségről írnak, a tubuson mindössze annyit közöl a gyártó, hogy jojoba olajat és E-vitamint tartalmaz, aminek köszönhetően növelhető a bőr puhasága és selymessége. És slussz.

MegaKlitorisz

A MegaKlitorisz sem egy olcsó mulatság, de a csajok szerint hasonló hatása van, mint az azonos árkategóriában lévő Spanyol szerelemkrémnek. (Az előbbi viszont 80 ml-s, míg az utóbbi 40 ml-s kiszerelésben kapható.) Eszter szerint viszont ennek az illata jóval visszafogottabb, de ebben az esetben is hiányolta az ízesítést az orális szex miatt. Roni hozzáfűzte, hogy a stimulálhatóságot a kenőcs szintén fokozza, és mintha könnyebben eltávolítható lenne a szex utáni mosakodásnál a többi termékkel szemben. „Kiemelten kondombarát, ami nem utolsó szempont, nem is értem, miért nem tüntették fel ezt az információt a másik két kenőcsön” – vallotta be hiányérzetét.

V-Activ

Szintén mindkét nem esetében szedhető vágyfokozóként az V-Activ kapszula, aminek eredményességéről egy hétig tartó alkalmazás után számoltak be tesztelőink: „Számomra meglepő volt, hogy ilyen bogyós módszer létezik nők számára is, mert eddig csak kenőcsökről, italokról hallottam” – mesélte Eszter. „Valójában ez egy étrend-kiegészítő készítmény, mindenféle vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mondjuk, annyira nem értek a dologhoz, de laikusként úgy vélem, bármilyen energiabomba, ami jótékony hatással van a szellemre, az a szerelmi életet is pozitívan befolyásolja. Így aztán természetes, hogy nem csalódtam, de nem igazán tudom, hogy a szer valóban hatott a vágyközpontra, avagy csak frissebbnek éreztem magam esténként a munka után, és azért volt nagyobb kedvem rámászni a páromra.” Roni hasonló élményről számolt be, ám az árat ismét sokallotta: a V-Activ 4900 forintba kerül egy dobozzal, ami 20 kapszulát tartalmaz, a használati utasítás szerint napi 1-2 kapszulát érdemes bevenni belőle.

Spanyol szerelemcsepp

„A kiszemelt partner hódítására és elcsábítására ajánlja a szexshop a Spanyol szerelemcseppet, na, ez az a szer, amit titokban képtelenség lenne belekeverni bárki italába” – fintorgott Eszter. „Egyszerűen borzalmas az íze, ami nem is csoda, hiszen az abszinttól kezdve az ánizson keresztül a borsmentáig minden olyan gyógynövény megtalálható benne, aminek állítólag a temperamentumukat köszönhetik a spanyolok.” Roni ebben az esetben nem igazán érzett változást a libidóján, mint mondta, minden bizonnyal több üveggel kellett volna meginnia a kívánt hatás eléréséig: {...} „Legalábbis, erre a következtetésre jutottam, amikor megláttam, hogy az anyag 36%-os alkoholtartalmú.”

A termékeket a Vágyaim.hu erotika webáruház biztosította.