horoszkóp

Szűz feleségre vágynak a kiélt, macsó férfiak

2010.01.12. 14:55
A szexuálpszichológus szerint bár sokan úgy vélik, az önmegtartóztatás korszaka lejárt, a férfiakban még mindig ott a konzervatív értékrend, a birtoklási vágy és a hiúság. A többség nem akar olyan partnert hosszútávú kapcsolatra, aki ugyan észveszejtő az ágyban, de egy hadsereg ment végig rajta. A szűzek ideje nem járt le.

Miután az interneten sorra bukkantak fel olyan lányok, akik szüzességüket árverezték el, és úgy tűnik, az olvasóinkat is nagyon foglalkoztatja a téma, felmerült bennünk a kérdés, hogy manapság, a szexuális szabadosság idején milyen értékrendet képviselnek a szűz lányok, és van-e még értelme a kérdésnek, hogy valaki szűz-e vagy sem.

Konzervatív értékrend, birtoklási vágy és hiúság

„Régen, nagyanyáink korában úgy nevelték a lányokat, hogy az ártatlanságukat meg kell őrizniük a férjüknek, hiszen az a legszebb nászajándék lehet. Azt hihetnénk, ma már ennek nincs igazából nagy jelentősége, de azt gondolom, hogy sok férfiban még a konzervatív értékrendek működnek és szeretnék azt az élményt megragadni és állandósítani, hogy az ő kedvese vele szexelt legelőször” – magyarázta a Velvetnek Rusz Edit szexuálpszichológus. „Ha házasságra vagy hosszú párkapcsolatra gondol egy férfi, akkor sokszor megfogalmazódhat a fejében az, hogy talán jó lenne – annak ellenére, hogy nagyon modern világban élünk - hogy annak a szép nőnek ő legyen az első kedvese.

Viccesen szoktuk is mondani, és van benne igazság, hogy ha egy férfi megkérdezi a nőtől, hogy hány szexuális kapcsolata volt az életében, az okos nő azt mondja, hogy egy, rajtad kívül - mert a férfiak nem szeretik, ha előttük többen is merítették kéjüket az imádott nőbe” Rusz Edit szerint valamilyen szinten közrejátszik ebben az évezredek alatt bekódolt férfiúi hiúság is. Ezzel szemben a szakember véleménye az, hogy sokan mégis félnek a szűz nőktől, és inkább olyan nővel kezdenek, akinek azért van valamiféle élettapasztalata. „Egyesek nem szívesen vállalkoznak arra, hogy ők törjék föl azt a diót (még ha aranyból is van).”

virgin4

A macsó szüzet akar, a félénk szexistennőt

És ön?

 • 1914
  Macsó vagyok szüzet akarok
 • 1736
  Macsó vagyok, kurvát akarok
 • 1672
  Nem tudom
 • 1158
  Szűz vagyok, szüzet akarok
 • 575
  Szűz vagyok, kurvát akarok

A szakember szerint nem törvényszerű, de érdekes mód pont a macsó típus az, aki egy idő után inkább a szűz, vagy a szűzies nők felé orientálódik. „Vagyis a férfiasabb férfiak, akik sok nőt kipróbáltak életük során, és nagyon jó kezekbe kerülve élték meg a szeretkezésnek és a szexualitásnak minden pillanatát, lehetséges, hogy egy idő után éppen ettől a sok élménytől megcsömörödve úgy gondolják, hogy egy szűzi tisztaságú feleséget akarnak maguknak, és egy másmilyen életformát szeretnének megélni. A másik kategóriába esnek azok a férfiak, akik eleve szerényebbek, passzívabbak. Számukra izgalmasabb és biztonságosabb élményt jelenthet, ha a nő már tapasztaltabb, tehát valamilyen szinten tud segíteni abban, hogy a gátlásait le tudja győzni.”

Összegezve Rusz úgy véli, a férfiakban benne van a birtoklási ösztön: nem szeret osztozkodni, nem szereti azt, ha a feleségén/leendő feleségén már egy hadsereg keresztülment. „Azt a régi ideális nőt szeretné megtalálni a valóságban is, aki az anyaságnak, a feleségnek, a tökéletes párnak a szimbolikus megjelenítése. Bár azért azt is elmondhatjuk, hogy a szüzesség és a jó szexuális partner nincsen szinkronban, egy kapcsolatban viszont az a jó, ha a feleség egy dögös szerető is tud lenni, a választásnál hosszútávra a megbecsülhető, a klasszikus női szerepet vivő feleségtípust akarják inkább.”

virgin3

"A saját igények szerint lehet nevelni"

“Szüzességből ügyet csinálni, ha nem vallásos valaki, baromság. Ez ugyanolyan birtoklásvágy, mint az oktalan féltékenykedés”- mondta el véleményét a Velvetnek egyik olvasónk. A harminckét éves Barnabás azok közé a férfiak közé tartozik, akiknek teljesen mindegy, milyen színes szexuális múlttal rendelkezik a kiválasztottja, ha jó vele lenni. Azt viszont hozzátette, hogy a szűz lányok jóval ügyetlenebbek az ágyban, ami egy egyéjszakás kapcsolatnál csalódás is lehet, hosszútávon pedig sok türelmet és figyelmet igényelnek tapasztalatlanságukból kifolyólag.

Ön szeretne szűz partnert?

 • 3106
  Igen, komoly kapcsolatra
 • 2217
  Nem.
 • 1611
  Igen, egy éjszakára

Másik interjúalanyunk, a huszonkilenc éves Péter a szűz csajok mellett szavazott, és némi vitatkozás után beismerte, hogy bizony, az ő elvárásai mögött is leginkább a birtoklási vágy, és némi féltékenység áll. “Az a nő, akit feleségül veszek, aki gyerekeim anyja lesz, az ne legyen kurva” – fejtette ki a véleményét, noha kiderült, hogy ezzel szemben ő nem az önmegtartóztatás példaképe. “Egy-két éjszakára mindig talál az ember magának nőt, ne azok nem is valók többre. Egy szűz lány esetében talán az első alkalom nem a legkiemelkedőbb szexuális tapasztalat, de idővel a férfi akár tanítómesterré is válhat, és nincs is annál job, ha van valaki, akit a saját igények szerint lehet nevelni.”