Egy svájci bordélyház az utóbbi időben bekövetkezett halálesetek miatt defibrillátort szerezett be, hogy ezzel megmenthessék a szívrohamot kapó idősebb kuncsaftok életét. Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének a vezetője szerint az elsősegélynyújtás technikájának betanítására és erre az orvosi eszközre Magyarországon is szükség lenne.

Egy luganói bordély defibrillátorokat szerzett be olyan esetekre, ha az idősebb kuncsaftotokat szívroham érné a szexuális szolgáltatás igénybevétele közben. A telegraph.co.uk információi szerint mindezt azért tartotta szükségesnek a nyilvánosház tulajdonosa, mert egyre több idős férfi vendégük van, akik közül az utóbbi időben többnek is leállt a szíve szex közben. Nemrég egy nyugdíjas vesztette életét, miután impotencia-elleni gyógyszer bevétele után akart játszadozni az egyik lánnyal, az esetet pedig több hasonló követte.

A szexklub tulajdonosa ezek után döntött úgy, hogy beszerzi az orvosi műszert, a lányokat pedig kiképeztette az elsősegélynyújtás technikájára, illetve a defibrillátor használatára. A helyi orvosok is támogatják ennek a biztonsági intézkedésnek a bevezetését a bordélyokban.

Földi Ágnes, a Magyarországi prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének a vezetője a Velvetnek elmondta, ő még nem hallott olyan hazai esetről, amikor egy mentőnek kellett volna egy szexmunkástól elvinni a kuncsaftot, vagy ha előfordult is ilyen, azt titokban tartották. „A lányok nincsenek is felkészítve ilyen dolgokra, pedig pontosan tudjuk, hogy elég sok idős kuncsaft van, aki gyógyszert használ potenciája helyreállításáhooz” – tette hozzá.

„Az elsősegélynyújtás betanítása jó ötlet, de ehhez legfőképp a pénz hiányzik, és úgy vélem, eléggé furcsán fogadnák, ha egy ilyen pályázatot nyújtana be az egyesület. Nem is gondolkoztunk ezen, pontosan azért, mert nem tudunk arról, előfordult-e már hasonló baleset.” Földi szerint a kezdeményezés egy természetes dolog, de nem csak a bordélyházaknál kellene szorgalmazni, hanem a hétköznapi életben mindenhol. „Hiszen, egyáltalán nem vagyunk tisztában azzal, hogyan is kell hozzákezdeni egy elsősegélynyújtáshoz – akár készülékkel, akár készülék nélkül.”

Két éve Antwerpenben egyébként elhunyt egy milliomos üzletember, aki nem törődve szívbetegségével abban állapodott meg két prostituálttal, hogy elektromos sokkolót használnak szexuális játékszerként. Amikor a férfi meghalt az izgatás közben, a kurvák meg sem próbálták újraéleszteni – írta a Daily Mail. A mindössze 38 éves üzletember özvegye az eset után 1,1 millió fontos kártérítést követel a két lánytól, mert szerinte a lányok még bíztatták is volt férjét, hogy igyon, kábítószerezzen és szexeljen.