Lara Croft a Tomb Raiderben meredező mellbimbókkal lövi a szörnyeket, a Sims 3-ban meztelenül ugrik ki a zuhany alól játékunk főszereplője, köszönhetően a néhány pixelnyi poénért és mellért programozgatásba kezdő játékosoknak. Persze vannak olyan játékkészítők, akik nem idegenkednek a meztelenségtől, a God of Warba például ókori édeshármast rejtettek a készítők, a Saboteurben meg az eredeti játékot megvásárlóknak az a jutalma, hogy megnézhetnek néhány meztelen táncoslányt.

Remek összeállítást közölt a Fleshbot pornóblog a számítógépes játékokban előforduló meztelen testekről, természetesen csak női testekről. Attól ugyanis egyelőre meglehetősen távol áll a világ, hogy egy pénisz leprogramozott himbálózását csodálhassa meg valaki játék közben a monitorán (eltekintve természetesen a kifejezetten szexuális tartalmú játékoktól).

Half Life 2:

A Fleshbot az összeállításban azokat a játékokat gyűjtötte össze, ahol a játékmenetbe belefér a meztelenség, de a játék céljához annak kevés köze van. Az összeállítást böngészve két megállapítást tehetünk. Az egyik, hogy míg a lövöldözés és egymás egészen durva lemészárolása úgy, ahogy, de elfogadott a játékvilágban, addig a meztelenség továbbra is nagyon komoly tabu. Vannak játékok, ahol szemérmesen, talpig ruhában végeznek a karakterek minden tevékenységet, legyen szó mosdásról, úszásról, közösülésről, és vannak olyanok, ahol kipixelezik az ilyen eseményeket. Meg persze akadnak szép számmal olyanok is, ahol fel sem merül a meztelenség kérdése.

God of War:

Azoknál a játékoknál azonban, ahol lehetőség nyílik a meztelenségre, de a készítők nem kódolták bele eredetileg a játékba, a leleményes felhasználók megteszik ezt maguknak. A legjobb példa a programozott szexszimbólumként is funkcionáló Lara Croft kalandjai a Tomb Raider sorozatban. Már az első részekben megjelentek az olyan házilag barkácsolt kiegészítések, amelyek eltüntetik Laráról a ruhát, így a főhősünk meredező mellbimbókkal lövi a felbukkanó ellenségeket.

A másik remek példa a Sims sorozat, ahol annyi a különbség a tamagocsikhoz képest, hogy itt embereket kell irányítani. A napi tevékenységek közben embereink zuhanyoznak, mosdóba járnak, átöltöznek, nemi életet élnek. A programozók szemérmességének köszönhetően természetesen sejtelmesen takaró pixelparaván mögött teszik mindezt. A Sims felhasználói között is akadnak leleményes játékosok, így itt is megoldották, hogy eltávolítsák a bosszantó pixeltakarót, így aki akarja, már azt is követni tudja, hogyan zuhanyzik a karaktere anyaszült meztelenül.

Sims 3:

Persze, vannak olyan játékok is, amelyek inkább a felnőtt közönséget célozzák meg, és a készítők maguk rejtik el a meztelenséget a játékban. A Grand Theft Auto - San Andreas című epizódjában némi barkácsolással elő lehetett hozni egy minijátékot, amiben az volt a feladat, hogy egy sikeres randi után az ágyban se valljunk szégyent főhősünkkel, és ahogy a Fleshbot írja, a God of War sorozat epizódjaiban is találunk olyan minijátékot, ahol az a feladat, hogy a főhőssel ókori bombázókat vigyünk ágyba.

Saboteur:

Végül meg kell még említenünk a tavalyi év egyik játékat, a Saboteur címűt, amiben a második világháború alatt megszállt Párizsban kell a játékosnak mindenféle küldetéseket végrehajtania, hogy felszabadítsa a várost. Mivel Párizs az Eiffel-torony mellett a mulatóiról és a prostijairól is híres, így a játékban is találkozhatunk szép számmal flitterekkel, szövetdarabokkal fedett mellekkel, amelyek egy csapásra eltűnnek, ha az eredeti játékhoz kapott dobozban található kódot beírjuk a megfelelő helyre. Ötletes megoldás a másolt játékok ellen folytatott harcban.

Ha még több játékot és még több mellet szeretne látni, akkor látogasson el a Fleshbotra!