Nemcsak Lady Gaga, Lenny Kravitz vagy Peter Andre tart néha szexböjtöt, olykor a magyar hírességek is rászánják magukat. Miközben azt próbáltuk kideríteni, hányan próbálták már ki a böjtöt, olyan magvas gondolatokkal lettünk gazdagabbak, mint a „dugás nem egy olimpiai sportág, ahol van egy elérendő küszöb és szintidő”, de emlékezetes maradt Jáksó László vélekedése is, miszerint hatalmas barom volt, aki kitalálta, hogy férfi és nő között nincs barátság. „De van, csak közben dugnak.”

Lady Gaga azért hagyja ki a nemi életet, mert nincs rá ideje, Peter Andre a Jordannel való válásáig nem szexelt, aztán egy pár hónapig igen, most pedig egy kicsit megint nem. Lenny Kravitz három évre kivonta péniszét az aktusokból, június 24-étől viszont turnézni indul, amelyen nem titkolt szándéka szerint szeretné végigdugni az összes angol csajt. A magyar hírességek közül Spitzer Gyöngyit, Benkő Dánielt, Jáksó Lászlót, Mészáros Dórát és a Benkő-show kirúgott arajelöltjét, Horváth Editet kérdeztük meg arról, kitűzték-e már valaha célként a szexböjtöt, ha igen, milyen indíttatásból, valamint, hogy mennyi volt a leghosszabb idő, amit nemi élet nélkül töltöttek.

Spitzer Gyöngyi

A napokban érkezett a hír Spitzer Gyöngyi szexböjtjéről, amit néha-néha azért iktat be az életébe, hogy másra összpontosíthassa a szexhiányából felszabaduló energiáit. „A kapcsolatunk elején, 3-5 év után is kísérleteztem szexböjtökkel. Nagyon sok helyen írtak róla, baromira izgatott, mint egy kísérlet, hogy mi lesz a fennmaradó energiával” – fejtette ki a Velvetnek a spirituális asszony, aki maximum öt hónapig bírta a szexmentességet. „Nem véletlen, hogy rengeteg kultúrában, korból, időből ismerünk legendákat, akár szerzeteseket, akár művészeket, akik felajánlották ezt a fajta kvázi önmegtartóztatást, és cserébe kaptak valamit” – mondta, majd egy érzékletesebb képpel próbálta ábrázolni az energiaáramlást.

„Olyan, mint egy locsolócső, amin van három lyuk. Abból ha egyet befogsz, a másik kettőn erősebben spriccel a víz. Ráadásul mivel a szexenergia-központ a torok, és az önkifejezés-központtal egy meridiánon kapcsolódik, ezért ez az alkotó embereknek hatalmas lehetőség.” A szexböjt idején Soma dalszövegeket írt, próbált a zenekarával , és közben nem igazán hiányzott neki a nemi élet. „A punci az a szerv, ami annál éhesebb, minél többször eteted. Ha nem eteted, lenyugszik egy idő után. Abban egyébként biztos vagyok, hogy életem végéig szexelni fogok, de nem szeretném, ha így negyven fölött úgy dobálnának a vágyaim, ahogy nekik tetszik.”

Jáksó László

A Class FM műsorvezetője idáig állítólag három évet bírt ki nő nélkül, de mint azt a Velvetnek elmondta, erre a böjtre sem azért került sor, mert ő úgy döntött. Állítása szerint az ilyen hosszú szexmentes idő ritka az életében, aktusra ugyanis mindig akad jelentkező a baráti köréből. „Hol én is minden nap igyekszem lefeküdni valakivel, hol meg nem fontos. Van egy rendszerem, ami változó intenzitással működik. A rendszer a következő: az ember igenis lefekhet a barátaival, az én esetemben természetesen lányokról van szó” – fejtette ki nézeteit Jáksó. Hozzátette: „Nem tudom, ki volt az a barom, aki kitalálta, hogy barátok nem dugnak. Sőt az is egy másik hülye volt – de lehet, hogy ugyanaz -, aki kitalálta, hogy férfi és nő között nincsen barátság: De van, csak közben dugnak”.

A műsorvezető kiemelte, barátai életének állásától függ, hogy milyen gyakran él nemi életet, olykor az is megesik, hogy minden napra jut valaki. „Ha nem, akkor sem szoktam szűkölni, ilyenkor következik be az ínhüvelygyulladásos állapot.” Jáksó egyébként úgy véli, a gyerekeket nem a szextől kellene óvni, mert úgyis csinálják majd idősebb korukban, sokkal inkább egyéb függőségektől, mint a drog, az alkohol vagy akár a cukros üdítők.

„Kicsit túlzottan, de úgy gondolom, hogy a prűdek, a mindentől elzárkózóak, az erről beszélni képtelenek lesznek először AIDS-esek. Azok fogják az összes nemi betegséget végigpróbálni, akik nem mernek a patikában kotont kérni, mert az ő családjukban ezt a szót nem mondták ki. A szex nem szégyellnivaló. Én a japánok vonalán mozgok, akik sintoisták, és természetközeli vallásuk révén nem tartják eredendően rossznak, bűnek a szexet.” A műsorvezetőtől azt is megtudtuk, összesen két elve van, amikkel szerinte nemcsak a Biblia parancsolatainak nagy része, hanem az összes életelv leírható. „Ne okozzunk betegséget senkinek, és ne verjünk át senkit. Ebben az is benne van, hogy saját magunkat se.”

Horváth Edit

A lassan a múlt ködébe vesző Benkő feleséget keres trash reality kiesett feleségjelöltje, Horváth Edit fél éve nem él nemi életet, állítása szerint többek között azért sem, mert nem mer belekezdeni egy kapcsolatba addig, amíg nem tudja, lesz-e saját show-ja az RTL Klubon. Ezen kívül egyszer volt hosszabb szexböjtje, az három hónapig tartott „Rengetegen szeretnének megismerkedni velem, de most elzárkózom a kapcsolatok elől, mert nincs rendben a lelkem.  Félek is, annyi csalódás ért, hogy már félek egy új kapcsolatban megnyílni.”

Az erősen hablaty jellegű monológ után Horváth kifejtette, persze, hiányzik az életéből a szex, de nem mindenáron. „Azért nem mindegy, hogy ki az illető, de persze, fontos a szex, viszont nem az elsődleges. A mostani férfiak viszont mind azután mennek. Ezektől szeretnék elzárkózni, kalandokra nincs szükségem, abból már kijutott bőven” – mondta a Velvetnek Horváth, kiegészítve azzal, minden nap szexelhetne, de inkább azt szeretné, ha egy megbízható ember rátalálna.

Benkő Dániel

A lantművészből polgárpukkasztó celebbé lett Benkő Dániellel is megesett, hogy nem élt nemi életet fél évig, bár ez a szünet nem volt tervezett. „A legegyszerűbb módja a nemi élet kihagyásának, ha impotens az ember. Huszonhat éves koromban volt egy féléves időszak, amikor nem kívántam a nőt, a pinát. Eszméletlenül kívántam egy lányt, nagyon fel is voltam aljzva, de mire odajutottunk, lekókadt. Így volt ez másodszor, és harmadszor is. Teljesen ki voltam bukva”- engedte szabadjára magát Benkő.

„Kiderült, hogy nem voltam elégedett magammal, és aggódtam, hogy a nő elégedetlen lesz a farkammal. Idővel meg is feleltem ennek az elvárásnak. 5-6 évvel ezelőtt jött a ráeszmélés, akkor 3-4 hónapig azt gyakoroltam, hogy ne spricceljek el. Ez egy kegyelmi állapot volt, mert egyfolytában merevedésem volt. Ezt gyakoroltam, amíg a faszverés nagymestere lettem.”

Benkő szexuális élete még innen is tudott hova fejlődni, elérte ugyanis a zigóta állapotot. „Amikor csak a nemi szervek léteznek, egymásba folynak úgy, hogy nem tudod, hol van az eleje, a vége, az energiaáramlás a maximumra ér, és ebben tudsz lebegni, tudatosan.” Az önmaga karikatúrájává váló lantművész szerint a szex nem egy olimpiai sportág, ahol el kell érni a küszöböt és a szintidőt, „az ölelés és a szeretkezés az ember eredendő állapota.”

Mészáros Dóra

Miután a sztriptíztáncos már jó ideje kapcsolatban él, nem alkalmazza a szexböjtöt, tudatosan pedig egyébként sem törekedett arra, hogy mellőzze a szexet. „Miért büntessem a páromat? 5-7 éves kapcsolataim voltak, nem igazán voltam egyedül, és nem is éreztem, hogy szükségem lenne szexböjtre. Nem hiszem, hogy a párom örülne, ha kijelenteném, hogy mostantól három hónapig nem élünk nemi életet, mert például arctisztító kúrát tartok.”

Melyik ismert ember felfogásával ért egyet?

Mészáros Dóra a Velvetnek elmondta, nem híve az egyéjszakás kalandoknak, így hiába akadt olyan helyzet, amikor nem járt senkivel, eszébe sem jutott a szex. Véleménye szerint ugyanis azzal jó lefeküdni, aki iránt érez is valamit. „Valakibe vagy szerelmes vagyok, és járok vele, vagy nem, de akkor nem is szexelek. Nekem ez nem fér bele” – mondta, majd megjegyezte, 20 éves koráig neki is voltak futó kalandjai, de csak annyi, hogy egy kezén is meg tudná számolni.