Egy brit felmérés szerint a felnőttek harmadát érte már valamilyen baleset szexuális aktus közben. A toplista szerint az izomhúzódás a leggyakoribb sérülés, de akár csont is törhet a nagy hévben. Legveszélyesebb helyszínnek a kanapé bizonyult, és az érintettek az ágykeretet teszik tönkre leggyakrabban, ha szeretkezésre kerül sor.

Egy brit felmérés szerint a felnőtt lakosság egyharmada szenvedett már valamilyen sérülést szex közben – írta a Telegraph. Leggyakoribb panaszként az izomhúzódást említik, amit a hátsérülés, a kidörzsölt bőr, nyakficam, bedagadt könyök és térd követ. Az érintettek kerek 40 százaléka csak másnap reggel vette észre, hogy baleset érte, mivel a szex hevében nem érezte meg azonnal a fájdalmat. A beszámoló szerint a felnőttek 5 százaléka már betegszabadságot is vett ki a félresikerült kaland miatt, az esetek két százalékában pedig még törés is előfordul.

A szexre legveszélyesebb helynek a kanapé bizonyult, de a lépcső, az autó és a zuhanyzó is a toplista elején helyezkedik el. A felmérés szerint minden tizedik ember bevallotta, hogy esett már le az ágyról szeretkezés közben, és minden ötvenedik a mosógépről zúgott egyet.

A szenvedélytől elvadult britek viszont nemcsak saját, illetve partnerük testi épségét veszélyeztetik, hanem rombolásra is hajlamosak: ágykereteket, borosüvegeket és képkereteket törnek szét. Néhányan a fiókokat és az ajtókat sem kímélték, és többen számoltak be falakon tátongó lyukakról. Tízből négy ember állította, hogy tört már el valamit a ház körül szex közben, az anyagi kár átlagos értéke nagyjából 154 font.

A felmérést vezető cég szóvivője minderre annyit mondott, hogy „a szex manapság kockázatos dolog”, az emberek figyelmetlensége pedig súlyos sérüléseket okozhat. „Megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy még a hálószoba is veszélyes helyszín lehet” – tette hozzá.

A leggyakoribb sérülések:

1. izomhúzódás

2. hátfájás

3. kidörzsölt bőr

4. meghúzódott nyak

5. dagadt térd vagy könyök

6. vállzúzódás

7. kifordult térd

8. meghúzódott csukló

9. meghúzódott boka

10. hátracsavarodott ujjak

A legveszélyesebb helyek:

1. kanapé

2. lépcső

3. autó

4. zuhanyzó

5. hálószoba

6. szék

7. konyhaasztal

8. kert

9. mosdó

10. irodai szekrény

Leggyakrabban eltört tárgyak:

1. ágykeret

2. borosüveg

3. képkeret

4. szék

5. teáscsésze

6. fal

7. fiókok

8. ajtó

9. ablak

10. váza