Klinikailag igazolt, forradalmian új gyógyszerrel álltak elő a belfasti Royal Victoria Hospital kutatói: állításuk szerint egy helyileg alkalmazott spré megoldást nyújt a korai magömlésre. A vegyület semmilyen ismeretlen anyagot nem tartalmaz, a csoda az érzéstelenítőkben rejlik. A kísérletek szerint akár hatszor is tovább tarthat az aktus a használat után.

Amerikai kutatók állítólag megtalálták a korai magömlésre a megoldást: az új gyógyszer egy helyileg alkalmazott érzéstelenítő spré, aminek segítségével akár hatszor is tovább tarthat az aktus. A Royal Victoria Hospital kutatói által kifejlesztett vegyületet több száz emberen tesztelték három hónapon keresztül (az egyesül Államokban, Kanadában és Európában), az eredmények pedig minden várakozást felülmúltak.

A klinikailag korai magömléssel diagnosztizált férfiakat két csoportra osztották. Az egyik csoport a hatóanyagot nem tartalmazó placebo sprét használta, míg a többiek a lidokaint és prilokaint tartalmazó nem túl fantáziadús elnevezésű PSD502 sprét. Míg a kontroll csoportnál a placebo hatásának köszönhetően 1,6 szorosával nőtt a behatolástól az ejakulációig eltelt idő, addig az új szert kipróbáló alanyok 3,3 percig bírták szusszal ahhoz képest, hogy a résztvevők a kísérlet kezdetekor átlagosan 36 másodperc alatt elélveztek. A 20 pontos elégedettségskálán minkét csoport eredménye 6,9-es átlag körül mozgott a kezdetekkor, a kezelés végén viszont a placebósok eredménye 8,9, a PSD502 csoport tagjaié pedig 14,2 volt.

A Shionogi Pharma nevű cég által készített PSD502 öt perccel a szex előtt a pénisz makkjára kell fújni (a kutatások azt is bizonyítják, hogy emiatt a körülmetélt férfiaknál hatásosabb a szer), majd behatolás előtt letörölni. Nem tartalmaz semmilyen eddig ismeretlen anyagot, mindössze a fentebb említett két jelenleg is forgalmazott fájdalomcsillapító kombinációját.

Az eredmények azért is bíztatóak, mert ez az első alkalom, hogy ilyen komoly eredmények születtek korai magömlés kezelésében – nyilatkozta Irwin Goldsteint, egy szexuális gyógyszerekkel foglalkozó cég igazgatója a men.webmd.com-nak. A szakember szerint ez a tünet a férfiak  30 százalékát érinti, vagyis ezek az emberek a hüvelyi behatolást követően egy percen belül ejakulálnak. „A korai magömlés a férfiak első számú szexuális problémája” – mondta Goldstein. Hozzátette, ez súlyos stresszforrás, frusztrációt, kapcsolatteremtési problémákat, depressziót okozhat, és a meglévő kapcsolatot is tönkreteheti.

A gyógyszer még annyira új, hogy a vállalatnak még ki kell találnia egy olyan nevet, amivel piacra lehet majd dobni. A termék árát még szintén nem határozták meg.