Pár hónappal ezelőtt a producer-rendezőnek elképzelése sem volt, milyen módon lehetne visszaszorítani a kalóztartalmakat, most viszont előálltak egy új honlappal, ahol 10 forintért árulják a felnőtt filmeket. Kovi szerint, ha nem jön be a fellépésük az illegális töltögetők ellen, eljön az az idő, amikor majd nem lesznek új produkciók, hanem 5-6 éves filmeket lehet nézegetni. Amerikában például már csak a nagy stúdiók forgatnak, a többi cég újravágott filmeket árul.

"Mi van, ti a pornóért még fizettek?" - idézte legutóbb Kovács "Kovi" István az átlag pornófogyasztó rácsodálkozását azokra, akik még mindig legálisan szerzik be a felnőtt filmeket. Pár hónappal ezelőtt – amikor Szőcs Géza államtitkár pornóadót helyezett kilátásba – a producer-rendezőnek még elképzelése sem volt, mit lehetne tenni az internetes kalóztartalmak ellen, amik miatt a Goldengate is szinte csak a hirdetésekből tartja fenn magát. Mostanra viszont elkészült egy új oldal, aminek segítségével a tervek szerint jó nagy csapást mérnek az illegális forgalmazókra: Koviék a honlapon 10 forintért árulják a produkciókat.

"A dolog lényege, és az egésznek a szlogenje is, hogy hadat üzentünk a kalózoknak, ugyanis nálunk 10 forintért lehet letölteni egy filmet" – magyarázta a Velvetnek a producer. "Ezt a felhasználó utána kiírhatja DVD-re, és a borító is letölthető hozzá. Innentől kezdve reményeink szerint senkinek nem éri meg majd illegálisan letölteni. (A honlapon a tagság egy emeltdíjas sms-sel váltható ki, ami bruttó 1845 forint, amiért 180 napos tagság jár.)

Folyamatosan fent van 130 teljes film, amiből háromnaponta a legrégebben feltett filmeket leszedjük, és újakat töltünk fel a helyére (ami a LUXx és a Goldengate birtokában van). Úgy gondoltuk, azt mondjuk az embereknek, hogy ne kövessenek el bűncselekményt (mert az illegális letöltés akárhogy is nézzük, lopás és törvénytelen) – 10 forint egy jelképes összeg, egy doboz gyufa ára, és legálisan jut hozzá a filmhez."

Kovi szerint egyébként nem a pornóipar indult hanyatlásnak, hanem a legális eladás. "Viszont egy idő után, ha nem lesz az iparnak bevétele, akkor nem lesznek új filmek, és lehet majd nézegetni az 5-6 éves filmeket" – jósolta.  "Másfél hónapja volt itt két amerikai producer, akikkel beszélgettem, ők mondták, hogy náluk is nagy problémát jelent az illegális letöltés."

A producer elmondása alapján ugyanis Amerikában csak a legnagyobb stúdiók forgatnak – és leginkább presztizs okok miatt –, mindenki más azt csinálja, hogy a régi filmeket újra megvágják, és azokat adják ki, más borítóval és más címmel. Akik mégis forgatnak, azok is úgy teszik, hogy az anyagot a későbbiekben újra tudják hasznosítani, és feltenni az internetre.

Hogy Koviék ötlete mennyire jön be, illetve mennyire nem, az majd csak hónapok múlva derül ki, addig is a szakmabeliek továbbra törik a fejüket, miként lehetne visszaszorítani az illegális tartalmakat, és legalább minimális profitot termelni saját maguknak. "Azt hallottam, hogy az amerikaiak most kitaláltak egy olyan törvényjavaslatot, ami ezt a problémát helyretenné: azokat büntetnék, akik a kalóztartalmaknak helyet adnak" – fűzte hozzá a producer.