Saját bevallása szerint csak imitálta a szexet a kutyával az ausztrál Joel Monaghan. A csapattársánál tartott házibuliban készült képek aztán bejárták az internetet, Monaghan ügyében pedig szinte mindenki megszólalt, aki Ausztráliában a rögbi körül forgolódik. A huncut játékost kirúgta csapata, a szövetség pedig azon elmélkedik, hogy a pálya környékéről is eltiltsa-e egy időre.

Egy csapattársa labradorjával imitált szexet még a múlt héten Joel Monaghan, ausztrál rögbis. Az esetről több fotó is készült, és akkor robbant a bomba, amikor a képek felkerültek Twittere. A focista csapata, a Canberra Raiders azonnal ultimátumot kapott a támogatóktól, hogy vagy kirúgják a gyalázatosan viselkedő játékost, vagy visszavonnak egymillió dollárt a csapattól. "Egyáltalán nem jó, ha valaki egy olyan feddhetetlen cég esetében, mint a Canberra Milk, olyan alakokra asszociálhat, akik képesek ilyesmire" - idézte Garry Sykest, a cég ügyvezető igazgatóját a Canberra Times, amikor kirobbant a botrány. "Mind nagyon közel állunk egymáshoz, a Raiders egy család. Most úgy tűnik, szemét került a családunkba" - tette hozzá Skyes. A Canberra Milk egyébként már 1982 óta támogatja a rögbicsapatot.

A kutyaszexet Monaghan sima viccnek szánta, de amint a fotó felkerült a Twitterre, gyorsan felduzzadt a balhé. A The Age című magazin globális szégyen címmel jelentetett meg írást a sportolóról, mert a cikk szerint Taiwanban már csináltak is animációt hozzá, Dél-Afrikában és Új-Zélandon szintén hatalmasat szólt. Monaghan szempontjából valószínűleg lényegesebb, hogy azóta kirúgta a Canberra Raiders, és az egész karrierje veszélybe került, ugyanis az Ausztrál Rögbi Szövetség azon morfondírozik, hogy visszavonja a tagságát. David Gallop, a szövetség elnöke például úgy nyilatkozott: egyelőre túl korai Monaghan visszatéréséről beszélni.

Monaghan a teljes felelőséget vállalja tettért

"A nyomorult hülyeség pillanata volt, a rengeteg ital és az értelmes gondolkodás teljes hiánya miatt történhetett ez. Nincs szó, amivel el lehetne ezt magyarázni. Joel bocsánatot kér a gyalázat miatt, amit az emberek érezhetnek mocskos tette miatt, és nem hibáztat senkit, kizárólag magát" - mondta Jim Banagham, a sportoló menedzsere. "A családjával, a rajongókkal, a támogatókkal egyaránt rendbe kell, hogy tegye a dolgokat" - tette hozzá.

Járhatott volna rosszabbul is

A Townsville Bulettin című magazin ugyanakkor megemlítette, hogy Monaghan tette nem illegális, és egyelőre viszonylag könnyen megúszta. Felhozták ugyanis a kenyai Stephen Kipkemoi esetét, akit tizennégy éves börtönbüntetésre ítéltek, mert két hónappal ezelőtt megdugott egy szamarat. A harminc éves Kipkemoi arra hivatkozott, hogy nagyon magányos volt, és a felesége összetörte a szívét, mert lelépett egy másik férfivel.