Az USA-ban ott néznek a legtöbben online pornót, ahol erősen próbálják korlátozni a pornófogyasztást, Ausztráliában tilos kis mellű nőkkel reklámozni, Japánban bármilyen lény szexét mutathatják nyilvánosan, de az emberét nem. Ilyen és ehhez hasonló érdekességeket gyűjtött össze egy névtelen internetező egy szórakoztató infografikába.


A Redtube.com pornóoldalon jelent meg először az az infografika, amiben valaki mindenféle adatokat összegyűjtve a világ különféle érdekes, szexhez köthető törvényeiről tájékoztatja a nagyvilágot.

A képen szereplő törvények persze sokaknak nem jelentenek majd különösebb újdonságokat, a források között 2007-es anyagok is szerepelnek, de a kivitelezés mindenképpen szórakoztató.

Az infografikából kiderül, hogy a pornó az USA-ban és Európában szinte mindenhol legális, Európától keletre és Afrika bizonyos részein is tilos. Ausztráliában különféle megszorításoknak alkalmazkodva lehet pornót fogyasztani.

Az is megtalálható, hogy Irakban a pornóellenes törvény néhány elszánt híve kémkedett azok után, akik internet kávézókból néztek pornót. A grafika szerint voltak olyan pornófogyasztók, akiket megkínoztak.

Szó esik arról is, hogy Japán sokszor a bizarr pornóműfajok mekkájaként jelenik meg az internetes közösségekben, ehhez képest az országban tilos az emberi nemi szerveket és fanszőrzetet mutatni. Minden más lényt viszont korlátozások nélkül szabad, minden élethelyzetben.

Brazíliában minden pornószínésznek óvszert kell használnia, Ugandában az erotikus számokat is korlátozzák.

Az USA-ban azokban a tagállamokban a legnagyobb az online pornófogyasztók százalékos aránya, ahol a legszigorúbb törvényeket alkalmazzák a pornófogyasztásra.

A legszórakoztatóbb törvényt viszont Ausztráliában hozták, ahol megtiltották, hogy az A-kosaras melltartót hordó nők felnőtteknek szóló kiadványokban szerepeljenek, attól tartva, hogy a kismellű nők mutogatásával támogatják a pedofíliát.