Kovi szerint a háromdimenziós látványvilág szükségszerűen megváltoztatja a pornófilmek eddig ismert képkockáit. Jóval hangsúlyosabb szerepet kap a tér a 3D érzékeltetésében, így a közeli hardcore jeleneket felváltja a szép testek látványa.

Ahogy nem lehetett idén kikerülni Justin Biebert, Mark Zuckenberget és Julian Assange -t, úgy nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy az idei év legnagyobb durranása a szexiparban a 3D megjelenése. Augusztusban elkészült az első 3D-s szexfilm, 3D-s szex és a zen: extrém extázis címmel. A franciáknál Marc Dorcel pornóproducer IPTV-hálózaton tervezi elindítani Free nevű pornótékáját hamarosan. Eközben elkészült az Avatar XXX pornóparódia három dimenzióban, a Caligula felnőtt verziója 3D-ben, és folyamatosan forgatják az újabb háromdimenziós szexfilmeket a világban.

Megjelent az első magyar 3D szexfilm

Hazánk sem marad el a sorban, december elején került a boltokba az első magyar 3D szexfilm, a Big Tits Milf, 30-40-es anyucik című háromdimenziós szexfilm. A filmben a gladiátorok farkáról ábrándozó Alexa Diamond és a természetes melleiről is híres, fegyverviselésért a bíróság előtt állt, leszbikus Krisztina Ventura szerepelnek – természetesen van leszbi jelenetük is. A gyakorlott pornónézőknek nem jelent újdonságot a 3D-s szemüvegben maszturbálás, több mint húsz évvel ezelőtt indult útjára a háromdimenziós szexfilm.

Emanuelle és az osztrák Tutti Frutti jelenetek

Anno a nyolcvanas években sugárzott, osztrák Tutti Frutti műsorban adódott lehetőség arra, hogy pár percet 3D-ben lehetett nézni, ugyanígy volt ez az Emanuelle új részeivel is, csak figyelni kellett a képernyő sarkában a szemüveg jelét. Itthon ezekhez a filmekhez nehezen lehetett hozzáférni, akkoriban az internet helyett a csillagpontos adás volt a pornónézők vágya. Sokszor a külföldön dolgozók, seftelők hozták haza másolt VHS kazettákon ezeket a jeleneteket, ráadásul a szemüveg beszerzése is nehézkes ügynek számított.

Hardcore képek helyett a szép testek és a térhatás a lényeg

Akkoriban a pornó is más volt, a hardcore jelenetek helyett csak azt nézhettük a jellegzetes szemüvegben, ahogy csöcsös nők vonaglanak, miközben gyümölcsök úszkálnak a háttérben hol előre úszva, hol hátra. Kovi is tervezi, hogy 3D-s pornófilmet forgat.

“Ha tényleg minden úgy van megcsinálva, hogy nem érzékeled a teret, nem úgy vannak elhelyezve a tárgyak, akkor nem érzékeled a térhatást. Ahogy mélységben vannak elhelyezve a dolgok, hogy úgy van a kamera kitalálva, hogy lehessen látni a teret, a dimenziót, ez komoly operatőri feladatot jelent" – mondta Kovi arra a kérdésre, miben más rendezői szemmel nézve a 3D szexfilmek készítése. “Mi már régen úgy forgatunk, hogy kevés a nagyon közeli kép, inkább szívesebben mutatjuk a szép testeket. Kevés olyan snittünk van, ahol a régi közeli képeket látod” – tette hozzá. Szerinte a 3D-ben az eddig látott közeli akciójelenetek nem nyújtanak majd megfelelő élményt.

Nem kell mindent lecserélni, marad a 3D szemüveg is

“Attól függ, milyen gyorsan terjednek el ezek az eszközök, le kell cserélni a lejátszót, a tv készüléket, nem gondolom, hogy főleg itt Magyarországon ez robbanásszerű lesz. Én biztos, hogy nem venném fel a szemüveget, én inkább nézem kétdimenziós jó minőségben, mint hogy szemüvegezgessek” – vélekedett Kovi a 3D-s szexfilmek terjedéséről.

Aki még nem szánta rá magát, hogy 3D-s tévét vegyen, a régi tévén DVD lejátszó segítségével ugyanúgy nézheti a 3D-s pornót, akárcsak a nyolcvanas években a jól ismert szemüvegben – ezúttal elejétől a végéig, és nem kell arra várni, mikor jelenik meg a háromdimenziós részt jelző szemüveg-ikon a képernyő sarkában.