A FEMEN ukrán nőmozgalom aktivistái az ukrán főváros kellős közepén fejezték ki elragadtatásukat a japán nép hősies, higgadt viselkedése előtt, amelyet az évezred legnagyobb katasztrófájával szemben tanúsítottak.

A FEMEN ukrán nőmozgalom aktivistái az ukrán főváros kellős közepén fejezték ki elragadtatásukat a japán nép hősies, higgadt viselkedése előtt, amelyet az évezred legnagyobb természeti katasztrófájával szemben tanúsítottak. A pucér lányok a sajtó figyelmének felkeltését követően, a rendőrség beavatkozása nélkül, pőrén elvonultak.

"Az ukrán FEMEN nőmozgalom őszinte elragadtatással adózik a japán nép hősiessége előtt, amely képes volt szembeszállni a természet erőivel. Az emberek összefogása, a szamuráj hagyományokhoz méltó önuralom és a japán nép vészhelyzetben megnyilvánuló összefogása mindannyiunk számára példát mutat. Japán már nem egyszer tett tanúbizonyságot, miként lehet feltámadni a hamuból, mint ahogyan ez most is teszi. A Sárkány hamarabb visszavonul, mint hogy a cseresznye kivirágozna!" - áll a nőmozgalom kiáltványában, akik "Hála a Sárkány legyőzőinek!" szövegű feliratokkal kedveskedtek a szigetország sokat szenvedett lakóinak.