Már többszáz éve használ az emberiség intimparókákat, amiket ma már csak hollywoodi filmekben látni. Kate Winslet természetes hatású mű punciszőrt viselt A felolvasóban, Heidi Klum pedig szívecske alakú, piros és hatalmas bozontban mutatkozott.

Komoly múltra tekint vissza az intimparóka, azaz a mű punciszőr viselete a történelemben. A merkinworld szerint 1450 óta létezik a mű intimszőrzet, amit azért találtak fel akkoriban, hogy a szifilisz és a gonorrheás intim tájéki betegségek tüneteit elfedjék. A kornak megfelelően állatszőrökből, főleg ló- és kecskeszőrből készültek a punciparókák, amiket később az emberi haj váltott fel. Mivel ezt nem volt egyszerű beszerezni a parókák korában, sok esetben hullák haját használták fel a célra.

A hullák hajából készült parókákat végül felváltották a műszőrzetek, és a természetes, élő emberek hajaiból készült intimparókák. A hétköznapi embertől távol áll a szeméremtájéki műszőr viselése, de Hollywoodtól nem: számtalan filmben használnak a színésznők vicces vagy természetes hatású intimparókákat, melyekkel elfedik kisebb-nagyobb szeméremajkaikat a kíváncsi nézők elől. A napokban bukkant fel a hír, miszerint Evan Rachel Wood is intimparókát kapott a Mildred Pierce-ben, ennek apropójából a Frisky alapján a Velvet is összeszedte a filmekben látott legemlékezetesebb mű punciszőr villantásokat.

Evan Rachel Woodot rá kellett beszélni a meztelenkedésre

Marilyn Manson exét Evan Rachel Woodot A felolvasóban mű punciszőrt villantó Kate Winslet vette rá arra, hogy a harmincas években játszódó HBO produkcióban (Mildred Pierce) meztelenkedjen.Teste kényes területeit intimparókával fedték be a maszkosok, mivel a sorozat a harmincas években játszódik, amikor még nem volt divat a csupasz punci.

Kate Winslet mű punciszőrt viselt A felolvasóban

Kate Winslet azért is tudott jó tanácsadója lenni Evan Rachel Woodnak, mert maga is megjárta már ezt az utat. A színésznő anno nyilatkozott is arról, hogy mivel évek óta gyantáztatja a punciját, nagyon nehezen nőtt vissza a szőr, amikor kellett volna. Ezért mű punciszőrt viselt a mosakodós jelenetben.

Heidi Klum vörös bozontot kapott a Fújd szárazra édes!-ben

Az FHM-nek nyilatkozta azt a modell, hogy nem a saját szeméremszőrzetét viselte a Fújd szárazra édes!-ben, hanem vicces intimparókát kapott. Mrs. Seal piros, szív alakú bozontot viselt a filmben.

Anna Faris fekete szeméremszőrt villantott a Horrorra akadva című filmben

Anna Faris rengeteg vicces szexjelenetben szerepelt a Horrorra akadva eddigi összes részében. Az első filmben lehúzza a bugyiját partnere, amiből madarak szállnak fel, majd előbukkan hatalmas fekete punciszőre – ami természetesen paróka. Az alábbi videóból ez pont hiányzik, de ide kattintva megnézheti a képet.

Mary Louise Parker természetes hatású mű punciszőrt viselt az Angyalok Amerikában sorozatban

AZ HBO saját gyártású négyrészes meghökkentő témájú minisorozatában a kertvárosi dealer, Nancy Botwin, azaz Mary Louise Parker gyógyszerfüggő megzakkant feleséget alakít. Az egyik jelenetben csupaszon, pusztán intimparókát viselve áll meg a szobában.