A melegpornósok mindegyike kivétel nélkül injekciót kap az egész napos merevedéshez, gumi nélküli jeleneteket pedig csak névre szóló orvosi papírral vállalhatnak. A Velvetnek ZsoltXXL, maradék két százalékot képvislő melegpornószínész beszélt a szakma részleteiről. A cikkben csúnyának tartott szavak is szerepelnek.

Hogy kerültél a pornószakmába?

Körülbelül 10 éve feljöttem Pestre, munkát kerestem. Chippendale-ként kezdtem, majd egy ismerős mondta, hogy az adottságaimmal belemehetnék egy ilyen filmezésbe. Akkor a lehető legrosszabb producerhez kerültem, nekem egy egész napomba került, hogy az a félórás jelenet elkészüljön. És mivel az első volt, iszonyatosan be voltam szarva. A lényeg az, hogy megcsináltam, és büszke voltam erre. Aztán 3 napra haza kellett mennem a családi fészekbe, hogy regenerálódjak. Ennek nyolc-tíz éve. Most már lazábban megy a filmezés, de azért mindig megvan a gyomorgörcs előtte.

Hány filmben játszottál?

Volt, amikor többet csináltunk egy évben, volt, hogy kevesebbet. Az is előfordult, hogy négy-öt évet kihagytam. Tizennégy, tizenöt filmem van.

Úgy hírlik, hogy a hetero pornóban felszopólányok vannak. Ez a melegpornóban hogy van?

Nincs ilyen, szerintem ott sincsenek felszopólányok. Ami a melegpornóban van, az az, hogy kivétel nélkül mindenki használ anyagokat a teljesítményéhez. Ami beválik és ami működik, az az injekció.

Milyen anyagot használtok, és hova injekciózzák?

Papaverinnek hívják, azt, vagy annak a származékait használjuk. Ez egy növényi eredetű anyag, ami elég durva tud lenni. Egész napos merevedést okoz. Volt olyan, hogy egész nap mindenféle kontroll nélkül ment a dolog. Ha elszúrják az eret, az rendkívül fájdalmas tud lenni. Az első filmemnél volt ez, hogy én voltam a következő, aki kapta volna, és az előttem állónak mellészúrtak. Tenyérnyi méretű vérömleny keletkezett a farkán. Olyan is előfordult hogy nem múlt el magától a merevedés és orvosi segítséget kellett kérni, ellenszer használatával vagy a túltengő vér lecsapolásával oldották meg. Azt mondtam akkor, hogy ezt nem csinálom, akkor hagytam ki 4-5 évet. A lehető legrosszabb helyen kezdtem, ma már látom, de hát minden kezdet nehéz.

Ha félreszúrnak is forgatni kell?

Igen, kell, akkor úgy kell, abból a pozícióból, amiben ez kevésbé látszik.

Mondtad, hogy kihagytál pár évet, hogyan folytattad?

Később találkoztam egy másik producerrel, egy ismerősön keresztül. Vele tényleg tudunk dolgozni. Úgy érzem, hogy sok filmben az én kreativitásom is benne van. Sugalltam neki ötleteket, hogy mégis mit szeretne ez a közönség, és tetszett neki. Nagyon bírom őt, mert korrekt velem és mindig megteremti a normális hangulatot a munkához.

Csak melegek vállalnak melegpornót?

Mondhatom azt, hogy szinte mindenki heteroszexuális. Az összes színész 98 százaléka hetero. Ezek olyan emberek, hogy a macsóskodást úgy mutatják ki ott a forgatás helyszínén, hogy szapulják a melegeket. Tisztelet a kivételnek. Megjelenik egy-két meleg filmes, akiken ez látszik, és elkezdik őket basztatni. A melegellenes dolgokat nem bírom. Beszólogatnak, elővetítik, hogy milyen nőik voltak, hogy hányszor, kikkel. Nem mindenki ilyen, van, aki normális. Én ma már megpróbálom kiválasztani, hogy kikkel szeretnék szerepelni. Régebben volt ez nagyon durva. Egyébként van 1-2 hetero partner, akikkel nagyon szeretek dolgozni, és tényleg jófejek.

Hogy megy így a közös munka?

Egy olyan emberrel nagyon nehéz filmet csinálni, aki előtte szapult, vagy bunkó volt. A forgatáson a szexben kell egy szimpátiának, szikrának lennie, nem azt mondom, hogy egymásra kattanjunk, csak kell valami pozitív élmény.

A heterók ezt élvezik csinálni? És te élvezed?

Úgy hívom őket, hogy megélhetési buzik, akik eladnák az életüket is, a pénz az Isten, de mondom, vannak jófejek is. Sajnos a pénz nagy úr és sok embert rákényszerít erre a munkára. Átlagban azt tudom mondani, hogy képesek tényleg fillérekért bármit megcsinálni. A forgatás munka, ebben semmi élvezet nincs. Számomra az az élvezet, ha jól sikerül a jelenet, és megelégednek a munkámmal. Megpróbálom átélni, kiadni amit kell, de ez munka. Gyakran előfordult, hogy a forgatás után elmegyek szexelni még, hogy teljes legyen az élvezet.

Akkor te is a pénzért csinálod?

Természetesen, mindenki a pénzért csinálja. Én 70-30 százalékban a pénz és a kihívás miatt csinálom, iszonyatosan gátlásos ember voltam és vagyok is néha. Nekem ez egy támpont, megerősítés. Mindig küzdök magammal, hogy ez így jó-e vagy nem jó.

Jól fizetnek?

Nem szabad ezt főállásnak tekinteni, bár pár óra alatt meg lehet egy gyengébb havi fizetést keresni, de ez nincs mindig. Ez eseti, vagy nagyon be kell futni, vagy nagyon sokat kellene filmezni, hogy ez jól menjen. Sokan hozzá vannak ahhoz szokva, hogy csak ezt csinálják, és utána egyszercsak nincs pénz, mert éppen nincs film. Elvállalják az olcsóbb munkákat, elmennek táncolni, elmennek escortozni, tényleg megalázó dolgokat csinálnak.

A melegközösségben hogyan állnak hozzád?

Nem járok sehova, Magyarországon ez nincs elfogadva a közösségen belül sem. Bár folyamatosan néznek melegpornót, de irigykednek, vagy nem irigyek, csak kritizálnak. Ez olyan, mint egy női társaságban, ha az egyiknek sikere van, a szemébe vele együtt örülnek, de a háta mögött..

Kapcsolatban élsz?

Évek óta nincs partnerem, néha megpróbálom, de nehéz találni valakit, aki ezeket a dolgokat elfogadja. Ha van, akkor majdnem mindig külföldi. A magyarokkal ez nem jön össze, túl magasak az igényeim a szexualitást és a kinézetet illetően is, és ez nem nagyképűség. A külföldiek sokkal igényesebbek magukra.

Van forgatókönyv, vagy valami, ami alapján dolgoznod kell?

Le szokták rajzolni a jeleneteket vagy szöveges formában készülnek az instrukciók, volt olyan, hogy kétszer kellett megcsinálni egy jelenetet, egyszer rendesen, egyszer pedig lightban, gyakorlatilag semmi nem látszódhatott az utóbbiban. És ugyanazt végig kellett csinálni még egyszer, plusz a fotózást. A kameráról néztük vissza, elég fárasztó volt.

Aktív vagy passzív vagy?

Uni. De amit szeretnének, olyan szerepben vagyok. Főleg passzív szerepeket vállalok, a filmekben, mert a heteróknak ez nem nagyon megy, és erre mindig van kereslet.

A hetero színészek milyen szerepben vannak?

Ugyanez. Néha látszik is a filmekben, hogy valóban nem nekik találták ki a passzivitást, unalmas és vicces. Főleg amikor úgy szopnak, hogy még véletlenül se érjen hozzá a szájuk a faszhoz.

Hogy állsz az egészséggel és a biztonságos szexszel?

Az injekciónál mindig odafigyelek, hogy steril legyen, csak olyan tűt használok, amit én bontok fel. Szeretném elkerülni a fertőzéseket. Ha gumi nélküli jelenet van, barebacknek hívják, akkor előtte kötelező teszteket kell csinálni. Orvosi vizsgálatra kell menni, majd vinni kell egy papírt arról, hogy nincs semmilyen fertőzésem, végül névre szóló fényképes igazolványt kapunk.

Az orvosok be vannak avatva?

Nincsenek túl sokan, akik ilyet csinálnak, őket ajánlják nekünk. Elég sok pénzbe kerül a vizsgálat, 16-18 ezer egy ilyen. Vérvétel van, gombákat és minden más fertőző betegséget szűrnek ki.

Nem félsz az AIDS-től?

Mindent lehet kezelni, amit nem, azt meg kordában lehet tartani. Annyi ilyet láttam már, annyi barátom és ismerősöm volt már, aki beteg volt. Sajnálom őket, de hát el kell fogadni. Ami megtörtént, megtörtént. Vannak bizonyos dolgok, amiket nem akarok elkapni, például a hepa sorozatot, mert az vagy gyógyítható vagy nem. Ha nem, kellemetlen – még halálos is lehet. A HIV vírus jól kezelhető, akár 40-50 évet is el lehet élni, ha megfelelően kezelik. Egyébként terjesztik rólam, hogy HIV pozitív vagyok. Egy ótvar embertől, elnézést a kifejezésért, de nem tudok másként nyilatkozni róla, hogy a szeretője voltam, és tőlem kapta el, pedig tökéletes egészségnek örvendek. Ez egy rosszindulat, hány meg hány más helyről is visszajött már, vagy a másik dolog, a kedves beszólások : „oh, az csak egy pornós kurva....” szóval ez is az oka, hogy inkább kerülöm a melegvilágot idehaza.

Mennyi ideig tart a forgatás?

Egy jelenet maximum 20 perc, ehhez körülbelül 3-4 órát kell forgatni. De volt rá példa, hogy 6 óra volt.

Van lehetőséged arra, hogy válogass a filmek közt?

Én sugallom, hogy miben szeretnék játszani. Bizarr például FF., fétis, ezek nekem nagyon mennek. A bőr az nálam kötelező egy izgalmasabb jelenetben, magánéletben is szeretem, szerintem egy játék az egész, érzések-érzelmek és az erotika játéka. Egy „natúr” ember annyira nem izgalmas, ez olyan, mint például egy étel: azt is a körítés és a fűszerezés dobja meg.

Utánköveted a filmjeidet?

Nem látom, nincs rá lehetőség, maximum a helyszínen bele tudok kukkantani a nyers anyagba. Úgy kell könyörögnöm, hogy adjanak fotót. Most már elviszem magammal az usb-met a forgatásra, a törülköző, papucs, tusfürdő mellett, ha emlékre van szükségem. Néha a neten rábukkanok egy-két dvd-re, amin szerepeltem, de nem gyűjtöm azokat. Mostanában egyre jobban sikerülnek a jelenetek és jók a visszajelzések is. Régebben egyáltalán nem érdekelt, hogy fog megjelenni. Pár éve próbálom követni, és odafigyelek, ki a kiadó, kikkel és mit csinálok. Valószínűleg ez abból adódik, hogy későn érő típus vagyok. Szeretném ha a profizmus megjelenne a munkáimban, hiszen maximalista vagyok az élet más területein is.