Négy olvasónk több különböző masszázsolajat és masszázsgyertyát próbált ki, átadva magukat a masszázs és az érzékiség örömeinek. Kiderült, hogy nem minden esetben a legdrágább, legmárkásabb a legjobb, de nem is a legolcsóbb.

Akár van, akár nincs jelentős szexproblémája valakinek, a masszázs tökéletes eszköz az ellazuláshoz, az egymásra való ráhangolódáshoz. Az effajta masszázshoz alkalmas olajakkal és gyertyákkal tele vannak a szexshopok polcai és a webshopok. A Velvet tesztelte a legkülönfélébbeket, a 24 karátos arannyal dúsított masszázsolajtól az olcsó, ízesített olajig és masszázsgyertyákon át. A teszt szempontjai a funkcióra – inkább spa mint pettinghez való –, ízre, illatra és persze tapintásra terjedt ki.

A 24 karátos arannyal dúsított Lelo masszázsolaj büdös

"A 24 karátos Lelo masszázsolaj állaga teljesen rendben van, nagyon jól el lehet kenni, és sokáig síkos marad tőle a bőr. Az aranydarabok szépen csillognak, egyébként enyhén sárgás beütése van az olajnak: nem zavaró a színe, az arany pedig nagyon szexi. A szagával viszont már van baj, citrusos, savanyú, a szúnyogirtóra emklékeztetett, így nincs kedve lenyalni az embernek. Az illat szerencsére enyhe, de tényleg elég visszataszító. A cucc íze is savanykás, úgyhogy hamar berekesztettük a pusziszkodást. Abban viszont nem gátolt meg, hogy csúszkáljunk egymáson, szóval a spa-masszás mellett az előjátéknál is hasznos kiegészítő lehet. Külön dicséretes, hogy az olaj üvege kifejezetten szép, tehát ki lehet tenni nyugodtan az ágy mellé, a legtrendibb, legminimalistább hálószoba képébe sem rondít bele, nem úgy, mint a többi műanyagflakonos masszázskence" – írta az egyik tesztalany, Mici.

A Senze svéd masszázsgyertya finom illatú és kellemes a bőrnek

"Először nem hittem el, hogy ez tényleg nem csak egy aromaterápiás gyertya, hanem annál több. A kanóc meggyújtása nélkül is nagyon kellemes illata van a gyertyának, inkább levendulás mint narancsos, a kettő keveréke. A gyertya meggyújtása után vártam körülbelül félórát, hogy a masszírozáshoz megfelelő mennyiségű folyékony anyag legyen. Először magamon próbáltam ki, nem mertem a partneremre önteni rögtön.  A karomra csepegtettem és egyáltalán nem égetett meg, elkentem az olajos viaszt, és meglepődtem, milyen könnyen lehet ezzel bánni. Kipróbáltuk, és megszerettük" – írta a Velvet másik tesztalanya, Lili a középkategóriás masszázsgyertyáról.

A Fruity Love barackos masszázsolaj ragacsos

A tesztelt termékek közt a legolcsóbb egyáltalán nem nyerte el a tesztalany tetszését.

"Valamiért egy régi wc-illatosítóra emlékeztet az illata, de ezen még túl is tudtam volna lépni. Az állaga viszont inkább ragacsos, mint finom olajos. Azt hittem, olyasmi lesz, mint a régi napolajak voltak, de nem, olajosnak olajos, azonban nagyon hamar ragacsossá válik. Mivel ehető az olaj, megkóstoltam, és hát nem finom, azt kell mondjam. Nem igazán tudtuk kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket" – kommentálta a kapott masszázsolajat Márk nevű olvasónk.

A Lelo masszázsgyertya praktikus

"A masszázsgyertya teljesen egyszerű gyertyának tűnik első ránézésre. A használati utasítást elolvasva meggyújtottam a gyertyát és megvártam, amíg elég viasz olvad el, ahogy írták. Aztán először a saját bőrömre csöpögtettem, hogy mennyire meleg, és hogyan is használjam. Megdöbbenésemre vállalható a viaszos olaj hőmérséklete, és elég jól kenhető a bőrön. Viszont egyáltalán nem olajos, inkább viaszos így csúszkás szexhez nem használható. Az illata kellemes, és egész sokáig rajta marad a bőrön, masszázshoz alkalmas. Az külön jó, hogy van teteje, amit ha ráteszek, elalszik a gyertya magától, erre sajnos csak később jöttem rá és kicsit kormos lett a viasz" – írta Alex nevű tesztalanyunk a felsőkategóriás, feketebors és gránátalma illatú masszázsgyertyáról.

A teszt az ErotikaPlaza jóvoltából jött létre.