A Velvet nem reprezentatív, spontán felmérésére adott válaszokból kiderül, nem csak a pasik alszanak el szex után közvetlenül, hanem a nők is. Fény derült viszont arra is, hogy vannak olyan férfiak, akik ilyenkor szerelmesen ölelkezve, partnerüket cirógatva fekszenek.

Az általános vélekedés szerint a férfiak elalszanak szex után, a nők pedig szerelmesen a másikhoz bújnak, és arra vágynak, hogy cirógassák őket. A Velvet spontán felméréséből kiderül, ez a megállapítás téves.

Tíz megkérdezett nő fele azt válaszolta arra a kérdésre, mit csinál közvetlenül szex után, hogy elalszik. Többen megesznek bármit, amit a konyhában találnak, de vannak, akik csak vizet isznak. A másikhoz bújás, a "dorombolás" és a "nyunyorgás" szakkifejezések is előfordultak ugyan a válaszok között, de a vártnál jóval ritkábban.

Vadkan helyett beéri pirítóssal is

"Van, hogy a faszimat kell eljuttatnom a csúcsra, de iszom, és enni is jó. Szex után egy jó kis vadkan, mindig erről álmodom, de általában csak pirítós van otthon. Alapvetően inni szoktam" – adta válaszul egy női olvasó. "Kicsit fekszem ölelkezve, aztán cigizek, aztán tévézek. De nem alszom. Azt nem tudok" – írta egy másik női válaszadó. "A nagyon kiadós szex után azonnal elalszom. Általában vizet iszom, pisilek és kizabálom a hűtőt" – mondta egy másik megkérdezett nő. A pasik közt sem általános az elalvás szex után, meghazudtolva az általános megállapítást.

Van, aki tusol, van, aki rágyújt, és van, aki facebookozik

"Tusolni megyek, mert nem bírom elviselni, ha szex után csak pár percig is ragad a farkam" – adta válaszul az egyik megkérdezett férfi. "Ez csajfüggő, vagy döglök vele még az ágyban, mondjuk összeölelkezve, vagy veszem a gatyámat, és megyek tévézni, vagy mindegy, hova" – írta meg a Velvet kérdésére a 25 éves férfi. Van, aki egész hosszan válaszolt a kérdésre. "A sorrend elég képlékeny, de az biztos, hogy a hirtelen, összeomlás-szerű orgazmus után két perccel iszonyatosan szükségét érzem egy cigarettának. Szerintem egyfajta lefújás, gőzkieresztés lehet a dolog mögött, mintha a felgyülemlett feszültség maradéka (ami nem a cerkán keresztül távozott), finoman hempergő, súlyos füstgomolyagokkal távozna. Bár az is elképzelhető, hogy túl van misztifikálva az egész és csak a függőség teszi. Könnyen el tudom képzelni, hogy aki folyamatosan szotyizik, az dugás után máris telepockolja a pofazacskóját magokkal, a keresztrejtvényfüggő pedig azonnal a Füles után nyúl. A cigaretta mindemellett kicsit más, engem legalábbis feldob annyira, hogy minden fáradtságom ellenére pár perc után matatni kezdjek a takaró alatt, lehetőleg a másik oldal felé (ha addigra nem lépett még le). Ja, még valami, nagyon fontos a folyadékpótlás, így egy combos hancúr után bármikor lekortyolok fél liter vizet" – írta meg hosszan válaszát a 31 éves Velvet-olvasó. A cigizés mellett van, aki az internetfüggőségét elégíti ki szex után. "Facebook, amúgy alvás. És pisilek is."

Ön mit csinál közvetlenül szex után?

A Káma Szutra szerint szeretkezés után a gyengéd levezetés, azaz a simogatás és az összebújás fokozza az extázist. De ha az egész szeretkezést a Káma Szutra előírásai szerint csinálnánk, mindannyian hajlékony guminők és cirkuszba való akrobaták lennénk.